PenSam Logo

Medlemmernes egne livshistorier

Mød en række modige medlemmer, som fortæller deres livshistorier. Hvad er vigtigt i deres liv og hvilke livsvalg har de taget? Måske kan du blive inspireret og blive lidt klogere på livet.

Kaj havde et projekt, da han gik på pension

73-årige Kaj Kamper fandt ro i sit arbejdsliv i psykiatrien på Lolland. Nu nyder han sit otium og pensionen fra PenSam på et nedlagt landbrug, hvor han bor med sin datter og svigersøn. Han glæder sig over, at der er nok at rive i.

Maren Lises start på pensionisttilværelsen blev ikke som ventet

Overgangen til pensionen blev hård for Maren Lise,. Hun blev truet på jobbet og fik posttraumatisk stress. I dag er hun ved at finde fodfæste og lære den nye Maren Lise at kende.

82-årige Rose nyder sit aktive pensionistliv: det er trygt at være pensionist i Danmark

Rose kom til Danmark fra USA som helt ung. Det har ikke altid været let at være "fremmed" i Danmark, men hun sætter stor pris på det danske velfærdssystem og trygheden der følger med.

Jill om pensionistlivet: Du skal UD blandt andre mennesker

Da Jill Libner gik på efterløn som 60-årig slap hun for den dårlige samvittighed, jobbet gav hende. Hendes rettesnor som pensionist har været at komme ud og møde mennesker. Og hun har næsten mere travlt, end da hun arbejdede.

Jeg var ved at græde, da jeg fik beskeden om at jeg ikke længere kunne arbejde

Det har været svært for Lis at gå på pension. Selvom det nu er snart tre år siden, længes hun stadig efter at bidrage og få et dagligt skud socialt samvær. Men hun er ved at finde sig til rette i tilværelsen som pensionist.

Bjarne uddannede sig til sosu-assistent som 50-årig

Bjarnes lange arbejdsliv har budt på mange skift og gode oplevelser. Nu er han blevet 71 år og arbejder deltid som museumsvagt . Han sætter pris på at have noget at stå op til om morgenen og kunne dyrke sin interesse for kunst.

Mine hænder er også min pensionsopsparing

Elly er pædagogmedhjælper, men kan ikke fungere uden keramikken. Når hun går på pension, vil hun lade sig opsluge endnu mere af sin passion. Mød Elly og hør om den vej, hun har valgt.

Jeg er lykkelig for, at min forfatterdrøm er blevet virkelighed

Lena er beviset på, at det aldrig er for sent at udleve en drøm. Efter et langt arbejdsliv har hun nu tid til at dyrke sin passion for at skrive krimier.

Overgangen fra at arbejde og til at gå derhjemme krævede tilvænning: Hvem er jeg nu?

William fandt ud af, at han måtte finde sig en ny identitet gennem nysgerrighed. Og han kastede sin nysgerrighed på naturen og dens rigdom.

Aase er i tvivl: Hvornår skal jeg stoppe med at arbejde?

Aase føler sig bestemt ikke gammel, så hun har ikke tænkt sig at gå fra lige med det samme. Alligevel tog hun til seniormøde i PenSam Pension. For det er rart at vide lidt om, hvordan det ser ud med kassebeholdningen i den tredje alder.

Kate blev alvorligt syg og fik ny lever: I dag er jeg sværere at slå ud af kurs

Kate er et af de medlemmer hos PenSam, der har fået erstatning for kritisk sygdom. Efter et voldsomt sygdomsforløb fik hun en ny lever. I dag er hun tilbage på job med oprejst pande, og siger: “Man skal ikke lige give op.”

Jeg har været på arbejdsmarkedet, siden jeg var 14 år. Nu vil jeg faktisk gerne have lidt fri

Marianne fra Fyn går snart på ‘Arne-pension,’ og kan næsten ikke vente. Hun glæder sig til at gøre tingene langsomt og kunne dyrke sin store passion: Vævningen.

Mettes barnebarn kalder hende "sporty farmor"

Bevægelse har altid været en del af Mettes liv, og hun elsker også sit arbejde i hjemmeplejen. Derfor fortsætter hun nogle år endnu inden pensionen. Den økonomiske gevinst skal bruges på rejser.

Seniorordning giver Susanne muligheder

Susanne er ikke klar til at gå pension endnu. Hun elsker nemlig sit job som nattevagt på et plejehjem. Derfor har hun valgt en seniorordning , hvor hun er gået ned i tid. De ekstra penge skal bruges her og nu, for man ved ikke, hvad der sker i morgen.

Har du overvejet din vej til pension?

Der er flere veje til at gå på alderspension. Nogle foretrækker at trappe ned, andre vil gerne stoppe før folkepensionsalderen. Og hvad med efterløn og delpension? Har du gjort dig tanker om dine muligheder og ønsker?