PenSam logo

Ny seniorpension giver også ret til udbetaling fra PenSam

Er din arbejdsevne væsentligt nedsat, og er der under seks år til, du kan gå på folkepension, kan du søge om den nye seniorpension. Får du seniorpension, kan du også få førtidspension fra PenSam.

De nye regler om seniorpension gælder fra den 1. januar 2020 og erstatter de tidligere regler om seniorførtidspension. Formålet med den nye ordning er at forbedre mulighederne for at kunne gå på pension i årene op til folkepensionsalderen, hvis man har været rigtig mange år på arbejdsmarkedet og mistet en stor del af sin arbejdsevne.

Du kan søge om seniorpension hvis:

Du søger om seniorpension hos din kommune (indtil videre). Du kan søge op til 6 måneder før det tidspunkt, du tidligst kan få seniorpension. Kommunen skal afgøre, om du kan få seniorpension senest 6 måneder efter, du har søgt.

Læs mere om seniorpension på borger.dk

Seniorpensionen er af samme størrelse som den offentlige førtidspension. Det vil sige 19.092 kr. om måneden før skat for enlige, og 16.229 kr. for gifte og samlevende (2020). Der gælder de samme regler omkring modregning og gensidig forsørgerpligt, som for almindelige førtidspension.