PenSam Logo

Du får en kritisk sygdom

Bliver du ramt af en kritisk sygdom, kan du i nogle tilfælde få udbetalt 100.000 kr. fra din pensionsordning.

Syg kvinde der får hjælp af læge
Illustration af rådgiver

LAD MIG LIGE...

...forklare dig om kritisk sygdom i PenSam.

Her er de sygdomme, der giver ret til udbetaling

Her kan du se, om din sygdom er en af dem, der giver ret til at få penge udbetalt, hvis du har fået stillet din diagnose efter den 1. juli 2022. Har du fået stillet din diagnose tidligere, finder du de diagnoser, der er dækket, længere nede på siden under ”Betingelser for forsikringen”. Læs grundigt om alle de krav, der er, før en sygdom giver ret til udbetaling. For at der ikke skal være tvivl, er vi nødt til at bruge de navne på sygdommene, som lægerne bruger. Når du har fundet din diagnose, kan du klikke på den og se betingelserne for at en få udbetaling fra forsikringen.

,

Sådan søger du om udbetaling

Sådan foregår det, når du søger om udbetaling

1

Har du lige fået din diagnose, kan du logge ind på MIN PENSION og tjekke, om du har forsikringen ved kritisk sygdom lige nu. Tjek også at diagnosen er på listen ovenfor.

2

Når du har tjekket, om din sygdom er på listen, kan du logge ind på MIN PENSION og se, om du har forsikringen i din pensionsordning. Når du er logget ind, kan du også let udfylde og sende en ansøgning om udbetaling til os. Eller du kan ringe på 44 39 39 00.

3

Vælger du at ringe til os, er det en god ide, hvis du har oplysninger klar om DATO for diagnose og SYGEHUS og AFDELING, hvor du har fået diagnosen.

4

Har du fået diagnosen for et stykke tid siden, eller har du endnu ikke fået en diagnose, er det en god idé at ringe, så vi kan hjælpe med at finde ud af, om du er dækket af forsikringen.

Har du fået brev fra Sundhedsdatastyrelsen?

Vi er med i en ordning, hvor Sundhedsdatastyrelsen sender dig et brev, hvis du får stillet en diagnose på en af de sygdomme, som forsikringen ved visse kritiske sygdomme kan dække.

Brevet er IKKE en garanti for, at du kan få en udbetaling.

I PenSam får vi ikke at vide, at du har fået stillet en diag­nose, eller at du har fået brev fra Sundhedsdatastyrelsen. Det er fordi helbredsoplysninger er fortrolige.

Derfor er det vigtigt, at du selv henvender dig til os for at få undersøgt, om du kan få forsikringen udbetalt.

Læs mere om brevet på Sundhedsdatastyrelsen.dk

Det spørger andre om

Du finder forsikringsbetingelserne for kritisk sygdom nedenfor. 

Betingelser for forsikringen

Her kan du læse om de vilkår, der gælder for forsikringen ved kritisk sygdom. Vær opmærksom på at vælge det sæt betingelserne, der er gældende på det tidspunkt, hvor du har fået stillet din diagnose.