PenSam Logo

Sådan in­ve­ste­rer vi grønt

Her kan du læse om vores målsætninger for grønne investeringer og reduktion af CO2-udslip. Du kan også finde eksempler på, hvordan vi har investeret grønt og med klimafokus.

20% af din pension skal være investeret i den grønne omstilling i 2030*
CO2-udledningen fra investeringer skal være 55% lavere i 2025**

Vi investerer grønt, fordi vi mener, at det giver et godt afkast. Herunder kan du læse uddybende om mål og midler. 

*Klimarelaterede investeringer

15% af investeringer i pensionsmodellen Fleksion skal være grønne investeringer i 2025.
For 2030 er målsætningen 20%. 
Du kan læse om, hvad der tæller med som "grønne investeringer" længere nede på siden. 

Investeringer i kul minimeres, og vi ekskluderer selskaber, hvor mere end 5% af omsætningen er relateret til kul, hvis selskaber ikke er i gang med en markant transition væk fra kul. Herudover vil der primært blive investeret i energiselskaber der vurderes at være omstillingsparate i forhold til en bæredygtig udvikling. 

**CO2

CO2-udledningen fra PenSam Pensions investeringer i aktier og kreditobligationer samt vores investeringer i danske ejendomme skal tilsammen udlede 55% mindre CO2 i 2025 sammenlignet med 2019. 

PenSam har tilsluttet sig Paris Alligned Investment Initiative, hvor målet er, at PenSam skal have nul CO2-udledning i 2050.

Bæredygtigt klimaindeks

Vi måler vores investeringer i børsnoterede aktier op mod S&P Global Large/Midcap Carbon Budget Climate Bespoke(P) Index. Det betyder konkret, at vores valg af investeringer afspejler, hvilke selskaber der indgår i dette bæredygtige klimaindeks og bidrager til at understøtte den grønne omstilling. 

På tilsvarende vis har vi omlagt beholdningen af virksomhedsobligationer, så også den del af investeringerne fremmer grøn omstilling. Ligesom vi har fastlagt en ejendomsstrategi, der bidrager til omstillingen i form af mere bæredygtigt byggeri. 

Læs mere om ansvarlige investeringer

Eksempler på grønne investeringer

 

Fælles milliardinvestering i grønt stål i Nordsverige

Spørgsmål og svar om grønne investeringer