PenSam Logo

08-04-2020

PenSam og PKA in­ve­ste­rer 1,7 mil­li­ar­der kroner i ame­ri­kansk solenergi

To af Danmarks største pensionsselskaber, PenSam og PKA, investerer 1,7 milliarder kroner i solenergi i Californien og Texas. Investeringen er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling i USA, og den giver samtidig medlemmerne et stabilt afkast i tider med uro på markederne.

Del:Print:

PenSam og PKA føjer en markant grøn investering til porteføljen. De to danske arbejdsmarkedspensionsselskaber, der samlet repræsentere over 700.000 medlemmer og en formue på over 450 milliarder kroner, investerer i solcelleparkerne Prospero og Little Bear, der får hjemme i det sydlige og vestlige USA.

Det er selskabernes fælles investeringspartner AIP Management, der står bag aftalen om de to parker med det amerikanske energiselskab Longroad Energy. Med investeringen overtager PKA og PenSam 50% af ejerskabet over parkerne.

Til sammen fylder de et areal svarende til over 1300 fodboldbaner. Når parkerne står klar i henholdsvis juli og december 2020, vil de samlet levere grøn strøm til, hvad der svarer til 280.000 danske husstandes forbrug.

Administrerende direktører i PKA og PenSam Jon Johnsen og Torsten Fels glæder sig over, at pensionsselskaberne med investeringen handler på det håndslag, som en samlet dansk pensionssektor gav regeringen i september sidste år. Nemlig at investere 350 milliarder kroner i den grønne omstilling frem mod 2030.

”Hvis vi skal nå i mål med de ambitiøse mål, vi satte sammen med regeringen tilbage i september, kræver det, at vi fortsætter med at levere markante investeringer i grøn energi både herhjemme og i udlandet. Derfor er vi glade for at kunne føje en så markant klimainvestering til vores i forvejen store portefølje af grønne projekter,” siger Jon Johnsen.

”Selvom de nuværende markeder på mange måder skaber udfordringer, så fastholder vi den langsigtede investeringsstrategi, også når det gælder strategien for flere grønne investeringer. Det er vigtigt at holde fokus på den grønne omstilling, som vi gør med denne investering, der samtidig vil sikre et stabilt afkast til medlemmerne,” siger Torsten Fels.

Fakta om solcelleparkerne Prospero og Little Bear

  • Parkerne er udviklet af amerikanske Longroad Energy. De får en samlet kapacitet på 588MW.
  • PKA og PenSam overtager 50 % af ejerskabet af parkerne med en samlet investering på 1,7 mia. DKK.
  • PKA står for 76,9% af investeringen og PenSams andel er på 23,1%
  • Samlet forventes parkerne at producere strøm tilsvarende det årlige forbrug af 280.000 danske hjem.
  • Parkerne forventes at være i drift i hhv. juli og december 2020.

Fakta om PKA


PKA er en af Danmarks største pensionskasser. Vi leverer livsvarig tryghed til et fællesskab af over 320.000 medlemmer overvejende fra social- og sundhedsområdet. Medlemmerne er samtidig vores ejere. På vegne af dem forvalter vi en formue på over 300 milliarder kroner, som vi blandt andet investerer i sol, vind og verdensmål.

Fakta om PenSam


PenSam administrerer arbejdsmarkedspensioner for over 400.000 medlemmer, der blandt andet tæller social- og sundhedspersonale og pædagogmedhjælpere i kommuner, regioner og private virksomheder. PenSam har investeringsaktiver for 155 mia. kroner.

 

Læs mere om PenSams ansvarlige investeringer