PenSam Logo

Du kan ændre i din pension

I din pension har du en valgfri del, som du kan ændre på, hvis du har behov for det. Læs her, hvad du kan ændre, og hvornår det er en god idé at gøre det.

Pensionen i PenSam er sammensat, så den passer godt til langt de fleste. Du har livsvarig pension og er som hovedregel forsikret ved kritisk sygdom, førtidspension og dødsfald. 

Men du har også valgmuligheder. Du kan selv vælge, hvordan du vil bruge en del af indbetalingen til din pension. Men hvis du ikke selv bestemmer andet, går den valgfrie del til at forhøje den livsvarige pension. 

Se her hvad du kan ændre i din pension

Du kan selv bestemme over en del af indbetalingen til din pension hver måned.

Vil du ændre noget på din pension, skal du kontakte os.

Kontakt os

Vil du have et godt råd?

Lad mig fortælle i hvilke situationer det kan være en god idé at ændre i din pension.

Dine valgmuligheder afhænger af hvilken ordning, du har i PenSam. Det har også betydning, hvor meget du indbetaler, og hvor gammel du er.

Vil du spare ekstra op?

 

Vil du have lidt flere penge i hverdagen, når du stopper med at arbejde, kan du via din arbejdsgiver indbetale ekstra til din pension.

Jo før du begynder, jo mere bliver det til - og jo mindre et beløb behøver du at undvære i hverdagen her og nu.

Kontakt os og hør om dine muligheder

En nem måde at få lidt mere i pension 

 

Er der i din overenskomst en fritvalgsordning eller et fritvalgstillæg, kan du selv vælge, om du vil have pengene udbetalt som løn eller indbetalt til pension. For at bruge pengene til pension, skal du give din arbejds­giver (lønkontoret) besked inden den 1. oktober. Så gælder det for næste år og indtil, du eventuelt vælger om.

Er du i tvivl, om du har en fritvalgsordning, så spørg din tillidsmand. 

Det spørger andre om