PenSam Logo

PenSam før­tids­pen­sion

Mister du evnen til at arbejde og får tilkendt offentlig førtidspension eller seniorpension, kan du som regel også få penge fra din pension i PenSam. Bliver du tilkendt førtidspension kan der i nogle tilfælde desuden blive udbetalt et engangsbeløb.

Person på førtidspension får offentlig udbetaling og pension fra PenSam

Få overblik over, hvad du får fra forsikringen

PenSam førtidspension sikrer dig både udbetaling af førtidspension, en forsikring ved dødsfald og indbetaling til din alderspension.

Du skal være dækket af forsikringen

 

For at kunne få en udbetaling, skal du have forsikringen ved førtidspension hos os. 

 

Du har som hovedregel forsikringen

  • Så længe du indbetaler, og

  • I op til 10 år efter at indbetalingen stoppede.
    Dette forudsætter, at du blev syg senest i det første år efter, at indbetalingen til din pension stoppede, og at du herefter er uafbrudt syg, og at dette giver dig ret til offentlig forsørgelse.
    Omvendt må du i
    kke i denne periode have været i beskæftigelse på almindelige vilkår eller stået til rådighed for arbejdsmarkedet i form af at have modtaget for eksempel arbejdsløshedsdagpenge eller efterløn.

,

Brug for rådgivning?

Find ud af om du er dækket

Ved at logge ind, kan du se, om du har forsikringen. Hvis det er mere end 1 år siden, du senest har indbetalt til din pension, skal du dog booke en samtale med os, så vi kan afklare, om du stadig er dækket af forsikringen. 

Log på og se din dækning ved førtidspension
,

Har du forsikringen, kan du få en udbetaling hvis

Det spørger andre om

Bemærk ændringer 01.07.24

Vær opmærksom på, at der sker ændringer i forsikringerne ved førtidspension i PenSam med virkning fra 1. juli 2024. Medlemmer, der bliver berørt af ændringerne, får brev i e-Boks i december 2023 eller januar 2024.

Læs mere om ændringerne her