Få overblik på pensionsinfo.dk
Det er en god idé at logge ind på pensionsinfo.dk og få et samlet overblik over, hvad du kan få udbetalt inklusive folkepension og ATP.
Er du i den situation, at du kan gå på pension (eller efterløn) nu, men i tvivl om du skal gøre det nu eller vente? Så se her hvad du kan overveje.
Ved du, hvad det er vigtigt at overveje, når du skal på pension? Vil du høre mere om det?
Det er en god idé at logge ind på pensionsinfo.dk og få et samlet overblik over, hvad du kan få udbetalt inklusive folkepension og ATP.
Alt det med økonomi er selvfølgelig vigtigt at få styr på, når du skal på pension - og det kan vi hjælpe dig med.
Men det er OGSÅ vigtigt, at du forbereder dig på, hvordan det bliver - og hvordan du ønsker, det skal være.
Vi har samlet en række tips og gode råd fra kolleger, der allerede er gået på pension.
Ring direkte på tlf: 44 39 39 00
Vi anbefaler også, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvor du løbende får relevant info om din ordning.
Du skal kontakte os cirka en måned før, du gerne vil have din pension. Din udbetaling begynder ikke automatisk.
Du kan få sat gang i udbetaling af din Alderspension ved at logge ind på Min Pension og udfylde ansøgningsformular.
Eller du kan kontakte os for at få din pension.
Husk, du også selv skal kontakte Udbetaling Danmark, når du vil have din folkepension.
Du kan se, hvad du kan forvente at få udbetalt fra PenSam ved at logge ind på Min Pension. På pensionsinfo.dk kan du desuden få et samlet overblik over eventuelle udbetalinger fra andre pensionsselskaber samt folkepension og ATP.
Få styr på, hvad du har brug for af penge som pensionist, når nogle udgifter som regel falder bort.
Vi har samlet en række tips, der kan gøre overgangen til livet som pensionist til en god oplevelse - og forberede dig godt på tilværelsen som pensionist. Her handler det ikke om penge, men om den menneskelige side af sagen. Du kan også læse gode råd fra kolleger, der allerede er gået på pension.
For at få udbetalt månedlig pension fra PenSam skal du være stoppet i det job, hvorfra der blev indbetalt til din pensionsordning.
Dog kan du få Delpension udbetalt, mens du stadig arbejder og indbetaler til pensionen.
Læs mere om delpension.
Har du et engangsbeløb i din ordning, kan det godt blive udbetalt, inden du er stoppet med at arbejde. Du kan se, om du har et engangsbeløb i din pensionsordning, og hvornår det tidligst kan blive udbetalt ved at logge ind på Min Pension.
Ja, det kan du.
Venter du med at få din pension udbetalt, bliver udbetalingen højere. Det samme gælder for din folkepension – dog under visse betingelser.
Ved at logge ind kan du se, hvordan størrelsen af din ændrer sig afhængig af, hvornår du begynder at få den udbetalt. Men husk at den livsvarige pension ikke bliver udbetalt til dine efterladte, så udskyd ikke din livsvarige pension så længe, at du ikke når at få glæde af den.
Der er ingen seneste grænse for, hvornår du skal begynde at få din månedlige pension udbetalt – og jo længere du venter, jo større bliver udbetalingen.
Du skal dog være opmærksom på, at din månedlige alderspension ikke udbetales til dine efterladte.
Har du et engangsbeløb skal du senest have det udbetalt 20 år efter din tidligste pensionsudbetalingsalder, som du kan finde ved at logge ind på din pension.
Har du en ratepension skal sidste rate være udbetalt senest 30 år efter tidligste pensionsudbetalingsalder.
Din pension fra PenSam bliver som hovedregel udbetalt hver måned så længe, du lever. Denne udbetaling kan ændre sig undervejs.
Du kan også have andre typer udbetalinger, for eksempel et engangsbeløb. Log ind på din pension for at se, hvad du kan få.
Hvis din årlige, livsvarige pension er på under 12.800 kr. (2025), kan du vælge at få den udbetalt som et engangsbeløb i stedet for. Vær opmærksom på, at denne grænse er fastsat af Skattemyndighederne, som kan ændre eller fjerne den via en lovændring.
Her kan du se, hvordan du kan være forsikret efter pensionering.
Ved visse kritiske sygdomme er du som hovedregel forsikret i 1 år efter, at indbetalingen til din pensionsordning stoppede. Dog forudsat at du havde forsikringen før pensioneringen og højst til forsikringen udløber. Det er som hovedregel ved din folkepensionsalder.
Ved dødsfald er du som hovedregel forsikret frem til din folkepensionsalder. Det forudsætter dog, at du havde forsikringen inden pensioneringen og at du er begyndt på udbetalingen af din pension senest 1 år efter sidste indbetaling til din pension.
OBS:
Nej, du skal ikke sende os dit skattekort. Vi bruger som udgangspunkt dit bikort til at trække skat, medmindre du oplyser os om, at du ikke bruger dit hovedkort andre steder.
Uanset om udbetalingen sker via bikort eller hovedkort, henter vi selv dit skattekort hos Skattestyrelsen.