Nu kan det bedre betale sig at spare op

07-02-2018

​Ny skatteaftale betyder, at der bliver indført nyt fradrag på pensionsindbetalinger, som gør, at pensionsopsparing nu bedre kan betale sig for dig, når du nærmer dig pensionsalderen.


Tirsdag den 6. februar fremlagde regeringen og Dansk Folkeparti en ny skatteaftale, der skal gøre det mere attraktivt at spare op til pension.

Aftalen skal løse det såkaldte samspilsproblem, der i dag betyder, at en del af danskerne ikke har nogen økonomisk gevinst ved at spare op til pension i de sidste år, før de går på pension.

Med aftalen skal der indføres et nyt fradrag for pensionsindbetaling, der er målrettet den periode, hvor problemet mellem egen pensionsopsparing og offentlige ydelser er størst. Personer med mere end 15 år tilbage, før de når folkepensionsalderen, vil få et fradrag på 12 procent. Personer, der har mindre end 15 år til folkepensionsalderen, får et fradrag på 32 procent for fradragsberettigede pensionsindbetalinger op til 70.000 kroner.

Samtidig kommer beskæftigelsesfradraget også til at omfatte dine pensionsindbetalinger.

Det glæder Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

- Med aftalen bliver sosu-assistenten ikke længere urimeligt hårdt beskattet, når hun tager ansvar og sparer op til egen pension. Det er godt for både individet og kollektivet, når det kan betale sig at spare op til sin pension, siger han.

Regeringen har sidste år præsenteret en aldersopsparing, som skulle afhjælpe modregningsproblematikken, især de sidste fem år inden folkepensionen.

- For mange af vores kunder begynder samspilsproblemet allerede fra 15 år før folkepensionen, og dem rækker politikerne nu en hånd, der er særdeles tiltrængt. Det skal give mening at spare op til pension, siger Torsten Fels.

Han er især glad for, at politikerne har lyttet til den kritik, som blandt andet PenSam er kommet med. I regeringens første udspil skulle fradraget først gælde for pensionsindbetalinger over 16.000 kroner, og dermed ville mange af PenSam’s kunder ikke få særlig meget ud af fradraget. Med den nye aftale gælder fradraget fra først indbetalte kroner.

- Det er helt afgørende for vores kunder, at fradraget nu også gælder der, hvor det gør en rigtig forskel – hos de hårdtarbejdende danskere, der tjener mindst. Jeg er glad for, at man er kommet kritikken fra os i møde, selvom jeg må beklage, at den samlede pakke er blevet ganske kompliceret, siger Torsten Fels.

Følg PenSam på Facebook og få mere information om de nye regler på pensionsområdet

Redigeret af Presseansvarlig Kristine Jensen