PenSam Logo

Thea og Besnik fik fjernet 270.000 kr. af deres restgæld på boliglånet: “PenSam Bank har guidet os”

Som unge og uden kendskab til boliglån var det et stort skridt for Thea og Besnik at købe hus. Men pædagogisk rådgivning fra PenSam og låneomlægninger har givet parret en tryg start og sendt dem på økonomisk sikker kurs.

Del:Print:
Med tre mindre børn er det fedt at bo i hus med have, siger Thea og Besnik, der blev hjulpet af PenSam - ikke bare med boliglån, men også med at forstå ejerboligmarkedet og at omlægge lån, når det betaler sig.

Af Charlotte Holst

Da Thea og Besnik Zumberi Traulsen besluttede sig for at tage springet ind på ejerboligmarkedet og låne millioner til at købe deres eget hus i Hvidovre var det et stort skridt at tage. For når man er ny på boligmarkedet kan det virke uoverskueligt, hvad der egentlig er det smarteste at gøre. 

 

Pædagogisk opgave 

Men da han og hans kone Thea for tre år siden valgte at købe et ældre hus i Hvidovre, der trængte til renovering, var de forinden blevet ‘opdraget’ - som Thea beskriver det - af PenSams rådgiver Mathilde Stein.

- Jeg havde brug for at vide, hvad vi præcis kunne købe for og, hvad vi ville komme til at sidde for, siger Thea. 

Så da de kontaktede banken om boliglån, tilbød Mathilde Stein, at køre hjem til dem og give en lektion i huskøb.

- Hun tegnede og fortalte og tog en pædagogisk opgave på sig - i hvert fald med mig, griner Thea, der er sociolog og arbejder hos Politiet men lige nu er på barsel med parrets yngste datter på tre måneder. 

 

Væk med banklånet

Thea og Besnik sprang ud i det og købte drømmehuset i Hvidovre i februar 2017. Besnik, der til daglig arbejder som byggeleder, tog selv styringen af renoveringsopgaverne, og så var de løbende i kontakt med PenSam, som blandt andet holdt øje med mulighederne for at omlægge deres boliglån, så det blev billigere.

Første gang banken rådede dem til at omlægge kom de helt af med deres dyre banklån på fire procent i rente og kunne i stedet tage hele boliglånet som realkreditlån. 

- Det var virkelig fedt, der kom noget mere luft i budgettet, vi kunne slet ikke få armene ned, siger Besnik. 

 

Barberede 270.000 af gælden

I foråret blev kursen igen påvirket blandt andet på grund af coronakrisen, og PenSam ringede pludselig til Besnik en aften.

Jeg tror, klokken var 20. De var i gang med at kontakte kunder for at fortælle om muligheden for at omlægge til en lidt højere rente i en periode for så i stedet at barbere noget af gælden. Vi kunne faktisk fjerne 270.000 kroner af vores hovedstol, fortæller Besnik, der var positivt overrasket over, at banken ringede. 

- Det er virkelig fedt, at de har fingeren på pulsen på den måde og også kontakter kunder på skæve tidspunkter, synes jeg, siger Besnik. 

 

Vågen rådgivning gav en besparelse på 2.000 kr. månedligt

Familien nød ved denne låneomlægning godt af, at kursen i en periode faldt, mens renten steg. Når man omlægger i sådan et tilfælde, kan man typisk skære en god luns af sin restgæld ved at indfri et lån med et nyt. Her vil renten så til gengæld vil være højere i en periode. Derfor kræver det også, at man er klar til at konvertere tilbage, når renten igen falder. Det hele kræver is i maven og en individuel og vågen rådgivning fra banken. 

- Jeg holder selv øje løbende, men det er jo ikke noget, man har tid til hele tiden, når man har tre børn og fuldtidsjob. Derfor er det super fedt, at banken har reageret for os. Vi betalte den højere rente i fire måneder, og da kurserne så gik tilbage, kunne vi så slå til igen og få et lån til én procent i rente, siger Besnik. 

I familien Zumberi Traulsens tilfælde har omlægningerne givet ekstra luft i økonomien.

- Det har virkelig givet god mening økonomisk for os. Vi skylder nu færre penge og betaler derfor nu omkring 2.000 kroner mindre i månedlig ydelse, siger Besnik. 

 

Individuel behandling

Kurser, renter og konverteringer er ikke almen viden, og det kan være en stor mundfuld. Men Thea og Besnik føler, de har fået god indsigt, og de har følt sig trygge ved at have PenSam Bank som rådgiver. 

- Når jeg tænker på, da Mathilde kom forbi i lejligheden, og vi bare kiggede på hinanden og tænkte: ’Hvad fabler hun dog om?’ Der har vi har lært meget siden. PenSam har klædt os godt på til at forstå ejerboligmarkedet. Det er virkelig fedt, at de i et tidligt stadie har hjulpet os med at forstå det, siger Thea. 

Familien har anbefalet PenSam til flere venner og familiemedlemmer og fremhævet den individuelle rådgivning, de har fået. Som Thea siger: 

- Meget kan lade sig gøre hos PenSam, og man er ikke bare et nummer i rækken. De ser på hver enkelt familie. I vores tilfælde kiggede de jo på vores rådighedsbeløb og på, hvor gode vi er til ikke at bruge penge. Vi har fået en virkelig god behandling. Jeg synes, de har mere end levet op til, hvad man kan forvente af en bank. 

 

 

Om PenSam Bank

  • PenSam Bank har fokus på personlig rådgivning og tryghed
  • PenSam Bank tager udgangspunkt i den enkelte kundes behov for rådighedsbeløb
  • PenSam Bank er markant billigere end andre banker på gebyrer og rentesatser

  Tag en snak med os eller bliv ringet op

  Ring til os på 44 39 39 44

  Bliv ringet op
  Mette