Ring direkte på tlf: 44 39 39 00
Vi anbefaler også, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvor du løbende får relevant info om din ordning.
Stopper du helt på arbejdsmarkedet, eller emigrerer du til udlandet, kan du i ganske særlige tilfælde ophæve og få udbetalt din pensionsordning. En sådan udbetaling kaldes for et genkøb.
Vil du høre om reglerne for, hvornår du kan ophæve din pensionsordning?
Ring direkte på tlf: 44 39 39 00
Vi anbefaler også, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvor du løbende får relevant info om din ordning.
Der er to situationer, hvor du kan ophæve din pensionsordning.
Du kan dog ikke ophæve pensionsordningen, hvis:
Læs mere i forsikringsbetingelserne
På Min Pension kan du se forsikringsbetingelserne for din pensionsordning med beskrivelse af de vilkår, du skal opfylde for at ophæve (genkøbe) din pension.
Opfylder du betingelserne, eller har du brug for rådgivning, så kontakt os.
Det har den betydning, at du ikke har pengene, når du skal gå på pension. Desuden kan det være, at du mister nogle forsikringer.
Desuden har det betydning for dine muligheder for senere igen at spare op til pension.
Får du din pension udbetalt mindre end 10 år før, du kan få folkepension, har du ikke længere ret til at benytte dig af muligheden for at foretage en særlig høj indbetaling til en Aldersopsparing/Aldersforsikring fra de sidste syv år før din folkepensionsalder.
Reglerne er der for at beskytte din pension, så du har den til pensionsalderen.
Vil du gerne have din pension ud af PenSam, er det altid en bedre idé at få overført pensionen til et andet selskab, hvis du har en anden pensionsordning.
Ja, du skal betale en højere afgift til staten, end hvis du fik pensionen udbetalt normalt. Afgiften til staten er på op til 60%, hvis du ophæver pensionsordningen.
Du skal som nævnt ovenfor betale en høj afgift til staten, når du ophæver din pensionsordning. I nogle tilfælde skal du også betale et gebyr og eventuelt et kursværn til PenSam.