PenSam Logo

05-02-2024

Hjælp os med at finde Danmarks største vel­færds­ta­len­ter

For 7. år i træk afholder PenSam og FOA Ungdom Velfærdens Talent 100. Med prisen hylder vi unge talenter, som hver dag gør en forskel og yder en særlig indsats. Kender du én under 36 år, som fortjener at blive hyldet og få et stort skulderklap? Nominér dit talent frem til den 5. april 2024.

Del:Print:

PenSam og FOA sætter igen i år fokus på Danmarks velfærdstalenter. Det sker, når Velfærdens Talent 100 løber af stablen over de næste måneder. Med prisen hylder vi unge talenter, som hver dag gør en forskel og yder en særlig indsats. Kender du en under 36 år, som fortjener at blive hyldet og få et stort skulderklap? Så nominér dit talent frem til den 5. april 2024.

De passer dine børn, dine ældre forældre eller sørger for at der er rent, når du går på arbejde. Det er ikke altid de job, som får mest hæder, men det er funktioner, som er fuldstændig afgørende for at samfundet fungerer.

Nu er er det blevet tid til at indstille en ung og dygtig kollega eller medarbejder til prisen som Velfærdens Talent 100. Alle er velkomne til at nominere mulige talenter landet over inden for FOAs faggrupper. Så hvis du vil anerkende en dygtig pædagogmedhjælper i dit barns institution eller en omsorgsfuld SOSU-assistent på det plejehjem, hvor en af dine kære bor, så har du muligheden for at give udtryk for din taknemmelighed.

Der er åbent for nomineringer frem til den 5. april 2024. Nominering sker via: https://www.pensam.dk/talent

Anerkendelsen bliver stærkere
Da PenSam for syv år siden for første gang sammen med FOA fejrede 100 velfærdstalenter, var det med et ønske om at sætte spot på nogle af de faggrupper, som ikke altid hyldes i den grad, deres store indsats fortjener.

Og heldigvis er der de senere år for alvor kommet opmærksomhed på både det vigtige arbejde i kernevelfærden, FOA og PenSams medlemmer udfylder, men også på de udfordringer, vores medlemmer og resten af velfærdssektoren møder, og som kalder på politisk handling.

”Jeg ser frem til det her initiativ hvert eneste år. Det er nogle meget vigtige opgaver vores medlemmer løser for velfærdssamfundet, og der er slet ikke nok fokus på, hvor vigtigt det er at rekruttere og fastholde velfærdstalenter. Det glæder mig, at der er stigende bevågenhed på den helt afgørende betydning, vores faggrupper har i vores fælles velfærdssystem. Jeg glæder mig til at hylde stor faglighed og gode kolleger, når vi sætter fokus på Velfærdens Talent 100”, siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

Som afledt effekt af talentkåringen håber Torsten Fels, at de unge talenter udover skulderklappet vil få anledning til at tænke over deres pensionsforhold. Jo tidligere det sker, jo mere kan man nemlig gøre.

Hvem kan nomineres?
Alle under 36 år ansat inden for FOA’s faggrupper har mulighed for at blive nomineret til prisen af sine kolleger, arbejdsgiver, borgere, pårørende mv.

Nomineringsperioden løber fra den 5. februar 2024 – 5. april 2024, hvorefter talenterne bliver udvalgt af et dommerpanel bestående af repræsentanter fra PenSam og FOA. Fejringen af talenterne finder sted den 30. maj i Fællessalen på Christiansborg. Samme dag udkommer magasinet Velfærdens Talent 100, hvor de 100 udvalgte vil blive præsenteret.

For mere information om Velfærdens Talent 100 kan du kontakte seniorkonsulent i PenSam, Robin Kahr, på rok@pensam.dk.