PenSam Logo

16-01-2024

Guld-cer­ti­fi­ce­ring til PenSams domicil

PenSams domicil på Jørgen Knudsens Vej i Farum er blevet DGNB Guld-certificeret. Det betyder, at byggeriet lever op til særligt høje krav om bl.a. miljømæssige forhold.

Del:Print:

Pierre Ludore, ansvarlig for Facility Service, og Jacob Østergaard Skyum, Senior Asset Manager og ansvarlig for ejendomsporteføljen og bæredygtighed på ejendomsområdet har kørt parløb på en længerevarende indsats for at udvikle og energioptimere bygningen. 

Bæredygtigheden er i top

”Vi har nu fået bevis på, at vores miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed i PenSam er helt i top. På ejendomsområdet har vi bevæget os tydeligt opad på bæredygtighedsstien. Vi satte os en række mål i 2021 for at udvikle PenSam til en mere bæredygtig portefølje og dermed også ejendommen på Jørgen Knudsens Vej. Det mål har vi nu nået, og er meget stolte af certificeringen,” siger Jacob, der står bag rapporterne om ejendommen og arbejdet over mod DEAS, som har screenet ejendommen og foretaget evalueringen, og Rådet for Bæredygtigt Byggeri, som står for DGNB-certificeringen. 

Energioptimeret arbejdsplads
Pierre har siden sin start i PenSam i slutningen af 2022 været den udførende på optimeringsarbejdet. ”Der er sket virkelig meget i huset, bl.a. har vi energioptimeret ventilationen med nye energivenlige motorer og en ny energivenlig varmefordelingspumpe. Et andet eksempel er, at vi har skiftet alle lyskilder til LED. Vi gør det for at sætte et så lille CO2-aftryk som muligt, og samtidig er det med til at skabe et bedre indeklima med bedre temperaturforhold og luftkvalitet. Det er virkelig fedt, at vi nu er i mål med indsatserne i huset og kan høste frugterne af arbejdet i mange år fremover,” fortæller Pierre, som ses til venstre på billedet nedenfor ved siden af Jacob Østergaard Skyum.Torsten Fels, adm. direktør i PenSam, glæder sig også over udviklingen af PenSams domicil:

”Jeg er meget tilfreds med optimeringen og fremtidssikringen af bygningen, som udgør rammerne for vores arbejdsplads. Det er et led i vores ansvarlige og bæredygtige indsatser på investeringsområdet og de klare mål, vi har sat os for at nå inden udgangen af 2025. Der sker utroligt meget på ejendomsområdet, og der er gode muligheder for at gøre en væsentlig forskel for klimaet, når vi bygger nyt, og når vi renoverer bygninger. Her gør PenSam det også godt og er med helt fremme. Optimeringen af huset er både til gavn for klimaet og medarbejderne. Det kan vi være stolte af. En stor tak til alle, der har været involveret i arbejdet,” siger Torsten.

 

Læs mere om grøn omstilling og ansvarlige investeringer