16-06-2020

100 unge velfærdstalenter hyldes

Tirsdag den 16. juni udnævner pensionsselskabet PenSam og FOA Ungdom Velfærdens Talent 2020. Titlen går til 100 unge under 36 år fra hele landet, der er ansat i hjemmeplejen, psykiatrien, daginstitutioner og andre velfærdsområder.

Del:Print:

På grund af af coronavirus er den oprindeligt planlagte fysiske fejring på Christiansborg aflyst. I stedet hylder vi de 100 unge talenter digitalt med udgivelse af et magasin ledsaget af videohilsener fra PenSam, FOA Ungdom, social- og indenrigsminister Astrid Krag m.fl.

Læs magasinet og mød de 100 velfærdstalenter på www.pensam.dk/talent

Det er kolleger og arbejdsgivere, der har indstillet de unge talenter. I alt 100 unge er udvalgt blandt flere hundrede nominerede.

"Vi er i PenSam stolte af vores medlemmer, der arbejder indenfor FOA-faggrupperne og hver dag gør en indsats som velfærdsstatens kernetropper. Særligt i disse coronatider står vores medlemmer i frontlinjen, og det gælder også de unge talenter. Vi er i PenSam stolte over jeres indsats, der giver os alle håb, og vi gør vores yderste for at skabe tryghed og ansvarlighed i jeres pensionsopsparing. I fortjener en særlig hyldest – og jeg synes, at de mange flotte nomineringer tydeligt udtrykker, at de unge talenter gør en stor forskel for mange mennesker i det daglige. Det er anerkendelsesværdigt", siger Torsten Fels, adm.direktør i PenSam.

"Og der er rigtig god grund til at give unge talenter et kæmpe skulderklap. Ansatte i disse faggrupper fortjener langt mere respekt, end de får i dag. De 100, vi har udvalgt, er personer, der formår at gøre en stor forskel. Kåringen handler også om at få fortalt de gode historier om at arbejde i velfærdsfagene, og det bliver de 100 talenter på sin vis ambassadører for", fortæller social- og sundhedsassistent og repræsentant for FOA Ungdom Rikke Riis. 

PenSam er arbejdsmarkedspensionsselskab for mange af de unge, der har valgt en karriere med at hjælpe andre, f.eks. social- og sundhedsassistenter samt pædagogmedhjælpere.