PenSam Logo

16-06-2020

100 unge vel­færds­ta­len­ter hyldes

Tirsdag den 16. juni udnævner pensionsselskabet PenSam og FOA Ungdom Velfærdens Talent 2020. Titlen går til 100 unge under 36 år fra hele landet, der er ansat i hjemmeplejen, psykiatrien, daginstitutioner og andre velfærdsområder.

Del:Print:

På grund af af coronavirus er den oprindeligt planlagte fysiske fejring på Christiansborg aflyst. I stedet hylder vi de 100 unge talenter digitalt med udgivelse af et magasin ledsaget af videohilsener fra PenSam, FOA Ungdom, social- og indenrigsminister Astrid Krag m.fl.

Læs magasinet og mød de 100 velfærdstalenter på www.pensam.dk/talent

Det er kolleger og arbejdsgivere, der har indstillet de unge talenter. I alt 100 unge er udvalgt blandt flere hundrede nominerede.

"Vi er i PenSam stolte af vores medlemmer, der arbejder indenfor FOA-faggrupperne og hver dag gør en indsats som velfærdsstatens kernetropper. Særligt i disse coronatider står vores medlemmer i frontlinjen, og det gælder også de unge talenter. Vi er i PenSam stolte over jeres indsats, der giver os alle håb, og vi gør vores yderste for at skabe tryghed og ansvarlighed i jeres pensionsopsparing. I fortjener en særlig hyldest – og jeg synes, at de mange flotte nomineringer tydeligt udtrykker, at de unge talenter gør en stor forskel for mange mennesker i det daglige. Det er anerkendelsesværdigt", siger Torsten Fels, adm.direktør i PenSam.

"Og der er rigtig god grund til at give unge talenter et kæmpe skulderklap. Ansatte i disse faggrupper fortjener langt mere respekt, end de får i dag. De 100, vi har udvalgt, er personer, der formår at gøre en stor forskel. Kåringen handler også om at få fortalt de gode historier om at arbejde i velfærdsfagene, og det bliver de 100 talenter på sin vis ambassadører for", fortæller social- og sundhedsassistent og repræsentant for FOA Ungdom Rikke Riis. 

PenSam er arbejdsmarkedspensionsselskab for mange af de unge, der har valgt en karriere med at hjælpe andre, f.eks. social- og sundhedsassistenter samt pædagogmedhjælpere.