PenSam Logo

26-06-2023

PenSam Pension sælger dat­ter­sel­ska­bet PenSam For­sik­ring til Gjen­si­di­ge

For fortsat at kunne tilbyde attraktive og konkurrencedygtige forsikringsprodukter til PenSam’s medlemmer sælges PenSam Forsikring til Gjensidige. Parterne er meget tilfredse med aftalen og ser frem til et tæt samarbejde.

Del:Print:

PenSam Forsikring har gennem de seneste godt 10 år tilbudt skadeforsikringer til medlemmerne af PenSam Pension og PenSam Bank og deres familier.

Den konkurrencemæssige situation gør det vanskeligere at opretholde en lønsom forretning for et mindre skadesforsikringsselskab. For også fremover at kunne tilbyde attraktive og konkurrencedygtige forsikringer til PenSam’s medlemmer, er der i dag indgået aftale om at sælge PenSam Forsikring til Gjensidige.

”I mere end 10 år har PenSam Forsikring tilbudt attraktive og konkurrencedygtige forsikringsprodukter til PenSam’s medlemmer. Derfor er jeg glad for, at vi med Gjensidige har fundet en erfaren og veldrevet samarbejdspartner, som også i fremtiden vil tilbyde forsikringsprodukter, som matcher behovene for PenSam’s medlemmer,” udtaler Torsten Fels, koncernchef og adm. direktør for PenSam koncernen.

Gjensidige vil med købet af PenSam Forsikring overtage forsikringsforholdene for selskabets 26.000 kunder, som kan se frem til fortsat attraktive vilkår. I forbindelse med købet overtager Gjensidige 30 medarbejdere fra PenSam Forsikring.

”PenSam Forsikrings kundeportefølje og produkter passer strategisk godt ind i Gjensidiges privatforretning, så derfor har vi grebet muligheden. Kunderne tilhører FOA-faggrupperne og er kendetegnet ved, at de passer godt på deres ting og er loyale, og dem glæder vi os til at fortsætte med at tilbyde attraktive forsikringsprodukter og fordele. Købet styrker desuden vores fundament for fremtidig lønsom vækst på privatområdet. Vores nye samarbejdspartner PenSam har 485.000 medlemmer, og det giver interessante perspektiver for fremtidig vækst og samarbejde,” siger Iason H. Johannessen, landechef for Gjensidige i Danmark. 

Handlen er betinget af myndighedsgodkendelser og forventes endeligt afsluttet i løbet af andet halvår 2023. Indtil handlen er endeligt gennemført fortsætter PenSam Forsikring som hidtil. Parterne er blevet enige om ikke at opgive købssummen. PenSam Forsikring havde i 2022 præmieindtægter på 118 mio. DKK og har vist stabil vækst gennem årene. PenSam Forsikrings kunder vil ikke opleve nogen forskel i forbindelse med salget. I forlængelse af myndighedsgodkendelserne overføres deres engagement til Gjensidige-brandet.

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.200 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 34 mia. NOK i 2022, mens forvaltningskapitalen udgjorde 135 mia. NOK. PenSam Koncernen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed. Den samlede balance er på 180 mia. kr., og mere end 480.000 kunder. Læs mere om PenSam’s forretning på www.pensam.dk

 

Hent pressemeddelelse (pdf)