PenSam Logo

21-08-2023

PenSam indgår nyt stra­te­gisk sam­ar­bej­de om eu­ro­pæ­i­ske private equity in­ve­ste­rin­ger

PenSam har investeret et milliardbeløb i et nyt strategisk samarbejde med australsk baserede Queensland Investment Corporation. Fokus er på på unoterede investeringer i mindre europæiske virksomheder.

Del:Print:

PenSam har lagt et tilsagn på cirka 2,2 mia kroner i et nyt strategisk samarbejde med den australske delstat Queensland og deres investeringsarm Queensland Investment Corporation (QIC), hvor man sammen vil lave investeringer i en række europæiske virksomheder side om side med specialiserede kapitalforvaltere (co-investeringer). 

Samarbejdet har fokus på mindre unoterede virksomheder, som er relativt etablerede, men stadig har brug for kapital til at udvide og professionalisere forretningen yderligere. Investeringerne vil alle blive drevet af specialiserede kapitalforvaltere, som tager majoritetsposter i virksomhederne. Dette gør det muligt at skabe omkostningseffektive investeringer for PenSams cirka 460.000 medlemmer, og at få eksponering til et marked af mindre unoterede vækstvirksomheder på tværs af europæiske lande, som det ellers kan være svært at få adgang til. 

PenSams valg af QIC til at investere med i det europæiske marked var baseret på at finde en ligesindet organisation af den rigtige størrelse og med en overbevisende historik på området. Derudover har PenSam løbende fokus på at investere ansvarligt og bæredygtigt, hvorfor QIC’s fokus på ESG-parametre også har haft stor betydning for valget. 

Ligesom PenSam investerer QIC delstatens egen kapital med fokus på at få det bedste udbytte for medlemmerne af deres pensions- og vækstfonde. Det er af stor betydning for os at arbejde med nogen, der har samme filosofi og medlemsfokus som os, og hvor vi går ind som ligestillede partnere i et tæt samarbejde med et fælles mål. Derudover har QIC opereret i det europæiske marked for mindre unoterede virksomheder i mere end et årti, og har bevist deres evne til at finde dygtige og højt specialiserede kapitalforvaltere. De har stor fokus på ESG-parametre, og har samme tilgang som os i forhold til værdiskabelse i det lange løb baseret på sund og ordentlig forretningsdrift”, siger Jeppe Starup, Head of Private Capital & Real Assets i PenSam. PenSam har allerede et lignende strategisk samarbejde for unoterede investeringer i amerikanske virksomheder med pensionskassen TIAA, som har kørt siden 2017. 

Vi har haft en meget positiv oplevelse med denne type mandat over de sidste fem år, hvor vi har formået at skabe stærke investeringsresultater til relativt lave omkostninger til glæde for vores medlemmer. Vi er derfor glade for, at vi sammen med QIC kan etablere et lignende mandat på det europæiske marked”, fortsætter Jeppe Starup. 

Rune Jepsen, partner i QIC’s europæiske team for unoterede virksomheder, siger: ”Vi har længe været på udkig efter en ligesindet partner til at udvide vores platform og stå endnu stærkere på markedet. PenSams profil passede perfekt for os i forhold til kapitalstørrelse, filosofi og tilgang. Vi ser frem til et tæt og langsigtet samarbejde, hvor vi sammen kan skabe stærke investeringsresultater”. 

For yderligere information:

 Jeppe Starup
    Rune Jepsen
 Head of Private Capital & Real Assets 
    Partner
 PenSam Pension
    Queensland Investment Corporation 
 +45 6043 0164
    +45 3170 8024
 jsta@pensam.dk
    r.jepsen@qic.com