PenSam Logo

05-12-2023

PenSam forhøjer kon­to­ren­te til 5,5 procent

Kontorenten for langt de fleste af PenSams medlemmer stiger fra 4 til 5,5 procent i 2024. Dermed kan PenSams medlemmer se frem til større pensionsformue og mere i udbetaling.

Del:Print:

Kontorenten for langt de fleste af PenSams medlemmer stiger fra 4 til 5,5 procent i 2024. Dermed kan PenSams medlemmer se frem til større pensionsformue og mere i udbetaling. Årsagen til stigningen er gode afkast i 2023, samt at PenSam udjævner renten således, at medlemmerne ikke rammes af store udsving.

- Pensionsselskaber er sat i verden for at sikre en stabil indtægt i alderdommen – det tager vi meget alvorligt i PenSam. De senere år har været lidt turbulente med store op- og nedture på de finansierelle markeder. Vores gennemsnitsrente med udjævning betyder, at vores medlemmer kan have ro i maven og har en stabil positiv udviklingen i pensionen, siger Torsten Fels, adm. dir. i PenSam.

Udjævningen sker blandt andet ved at putte penge i, eller tage penge op af en fælleskasse. Den fungerer som en stødpude, der kan afbøde negative udsving på de finansielle markeder, så disse udsving så vidt muligt ikke rammer det enkelte medlems pension.

- Pensionsselskaber skal sikre medlemmerne tryghed i pensionsalderen. Jeg er glad for, at vores medlemmer, kan være meget sikre på, at der er penge nok til deres alderdom, og at udbetalingerne ikke lige pludseligt falder fra år til år, siger Torsten Fels.

Se kontorenten for alle medlemmer her