PenSam Logo

PenSam skal omdanne hospital til bæ­re­dyg­ti­ge boliger

Aarhus byråd har givet PenSam og en partner opgaven med at renovere og omdanne det gamle Amtssygehuset i Aarhus til boliger og skabe et nyt grønt og reakreativt område.

Del:Print:

PenSam skal være med til at renovere det gamle Amtssygehus i Aarhus, hvor der nu skal være boliger. Samtidig skal der opføres to nye bygninger med nye bæredygtige boliger på det gamle hospitalsområde.

Der er tale om 2. etape af byggeriplanerne for den tidligere hospitalsgrund, der allerede er ved at blive udviklet, og i denne etape, hvor PenSam har vundet udbuddet, skal den ikoniske sengebygning, tegnet i 1930’erne af Alex Høeg-Hansen samt to nye bygninger transformere området til en helt ny og grøn bydel.

Der bliver samtidig skabt et attraktivt boligmiljø med et udpræget fokus på bæredygtighed, byliv og rum for fællesskab for de mange forskellige beboertyper. Og så kommer projektet til at skabe et sundt afkast til PenSams mange medlemmer.

Hos PenSam er der derfor også stor tilfredshed med at være blevet en del af et af det mest spændende boligudviklingsprojekter i Aarhus.

”Vi er gået meget målrettet efter at komme med i udviklingsprojektet ved Amtssygehuset af flere årsager. Området skiller sig rigtig positivt ud fra mange andre udviklingsprojekter ved, at man allerede fra start får noget historie og DNA i form af de eksisterende bygninger, og det har stor betydning for, hvor attraktivt det bliver for fremtidige beboere at slå sig ned i området. Og så ser vi naturligvis først og fremmest en rigtig god investeringscase til gavn for vores medlemmers pensioner," lyder det fra de ansvarlige porteføljemanagere, Senior Asset Manager Johnna Thygesen og Senior Portfolio Manager Christian Bonde Petersen fra PenSam.

PenSam har vundet udbuddet sammen med totalentreprenøren Raundahl & Moesby, der har til huse i netop Aarhus.

”Vi er glade for den anerkendelse der ligger i, at vi nu også får muligheden for at udfører udviklingen af etape 2 af Amtssygehuset. Vi har haft tæt og tillidsfuldt samarbejde med PenSam omkring tilblivelsen af tilbuddet og ser nu frem til at realisere vores fælles visioner for projektet. De fleste århusianere kender, og har et særligt forhold til området omkring Tage Hansens Gade og der hersker bestemt også en vis respekt omkring de gamle og ikoniske bygninger ved Aarhus Amtssygehus. Vi ser det derfor også, som et særligt privilegie, at få muligheden for at videreudvikle dette helt særlige område i Aarhus,” lyder det fra CSO Rob Hodgkins i Raundahl & Moesby.