PenSam Logo

21-10-2022

PenSam justerer kon­to­ren­ten til 7,38 pct.

Som en konsekvens af massive fald på de finansielle markeder justeres kontorenten i PenSam. Den nye kontorente udgør for året som helhed 7,38 pct., hvilket fortsat er blandt de højeste på markedet.

Del:Print:

Der er fortsat stor uro på de finansielle markeder, hvilket sætter sig i markante negative investeringsafkast, særligt i løbet af de seneste måneder. Derfor justerer PenSam på kontorenten i pensionskoncepterne Fleksion og Tradition for at beskytte medlemmernes opsparinger. 

Den nye kontorente udgør for året som helhed 7,38 pct.

Ændringen sker i praksis ved, at kontorenten i november og december sænkes fra 8,85 pct., som den har været fra januar til og med oktober, til 0 pct. i november og december. 

Justering af kontorenten vil ikke påvirke pensionsydelser under udbetaling. 

"Trods turbulens på de finansielle markeder kan PenSam tilskrive sine medlemmer en høj kontorente på 7,38 pct. i 2022, hvilket er blandt de højeste på markedet. Det er netop i krisetider som nu, at et gennemsnitsrenteprodukt viser sine unikke egenskaber, og medlemmerne kan regne med en forudsigelig pensionsudbetaling fra PenSam. Det giver tryghed hos den enkelte," udtaler adm. direktør Torsten Fels.