PenSam Logo

10-12-2021

PenSam forhøjer kontorenten til knap 9 pct. for 400.000 medlemmer

Høje investeringsafkast og en robust økonomisk situation mere end fordobler kontorenten i 2022.

Del:Print:

Efter en årrække med gode investeringsafkast bliver der skruet op for kontorenten for alle medlemmer med et ugaranteret pensionsprodukt i PenSam.

Kontorenten bliver sat op til 8,85 pct. før skat, og lægger sig dermed helt i top sammenlignet med andre selskaber med gennemsnitsrenteprodukter.

”Det er en stor glæde at kunne skrue så meget op for kontorenten i 2022 til vores medlemmer. Vi har i 2021 og de forudgående år leveret rigtig gode investeringsafkast. Det har gjort, at vi står med en solid økonomisk stødpude, og kan lade medlemmernes pensionsdepoter vokse pænt i 2022,” siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

Pensionsprodukterne i PenSam er gennemsnitsrenteprodukter, hvor kontorenten er udtryk for den forrentning medlemmernes pensionsopsparing vokser med. Kontorenten fastsættes for ét år ad gangen og giver en stabil udvikling i pensionsopsparing og ikke mindst en stabilitet i de løbende pensionsudbetalinger. I år med høje investeringsafkast bliver der henlagt til år, hvor der er lavere eller negative investeringsafkast. Investeringsafkastet udjævnes således over flere år. 

For de pensionsordninger der i 2020 blev overført fra ”Pensionskassen PenSam” er der også for 2022 fastsat en ekstraordinær høj kontorente på 17,71 pct. før skat. Dette skyldes udlodning af den kapital, der blev frigivet i forbindelse med fusionen.

PenSam har også garanterede og betinget garanterede pensionsprodukter. Grundet den mere forsigtige investeringsprofil, og dermed lavere investeringsafkast, ligger kontorenten i disse pensionsordninger på niveau med grundlagsrenterne på 3-4 pct. før skat.