15-12-2020

Schweiziske investorer giver stort tilsagn til ny klima- og infrastrukturfond i AIP Management

Et konsortium af schweiziske institutionelle investorer har valgt at investere i AIP Managements nye klima- og infrastrukturfond, AIP Infrastructure II. Fonden er etableret af AIP Management og selskabets ejere PenSam, PKA og Storebrand.

Del:Print:

Med tilsagnene fra PenSam, PKA, Storebrand og den schweiziske gruppe af investorer, har AIP Infrastruktur II nået sit mål for investortilsagn og nærmer sig grænsen på 30 milliarder kroner.

"Vi er glade for, at samarbejdet endnu en gang viser sit værd, ved at AIP markerer sig som en etableret spiller, der kan tiltrække internationale investorer og lægge tyngde bag ansvarlige investeringer i bl.a. bæredygtig energi”, siger investeringsdirektør i PenSam, Claus Jørgensen.

”Vi er meget tilfredse med, at AIP Management kan tiltrække etablerede internationale investorer, som det er tilfældet her. Det betyder, at vi står stærkere i forhold til at finde og investere i de helt rigtige klima- og infrastrukturprojekter, og det viser, hvilken succes AIP er og har været, siden vi etablerede platformen i 2012,” siger investeringsdirektør i PKA, Michael Nellemann Pedersen.

Hos AIP Management glæder managing partner Kasper Hansen sig over at kunne byde velkommen til de nye investorer.

"Det seneste tilsagn er endnu et skulderklap til vores team og den investeringsstrategi, som vi har arbejdet efter de sidste 8 år. Vi er glade for at byde de nye investorer velkommen i fonden og ser frem til fortsat at levere stærke risikojusterede afkast til alle vores investorer,” siger Kasper Hansen.

Det er den schweizisk baserede rådgiver i alternative investeringer InPact Partners, der har stået for at organisere og rådgive investorkredsen i forbindelse med tilsagnet til fonden. Investorkredsen består blandt andre af Retraites Populaires, Vaudoise, and CPEG, som alle deler de nuværende investorers fokus på langsigtede investeringsprojekter, der bidrager markant til den grønne omstilling.

”Vi og vores partnere ønsker at investere i attraktive og bæredygtige infrastrukturaktiver og samtidig optimere omkostningerne ved vores alternative investeringer. Derudover er vores investering i AIP-fonden en udvidelse af vores ansvarlige investeringspolitik og vores nyligt implementerede klimastrategi,” fortæller Jean-Christophe Van Tilborgh, chef for investeringsafdelingen hos Retraites Populaires.


Om AIP Management

AIP Management er et dansk investeringsselskab fokuseret på at investere i energi- og infrastrukturaktiver i Europa og Nordamerika. AIP har til dato investeret ca. 30 milliarder primært i aktiver, der understøtter den grønne omstilling, herunder seks europæiske havvindmølleparker, tre vindmølleparker på land i henholdsvis Sverige og USA samt fire store solcelleparker i Californien og Texas. De eksisterende investeringer leverer grøn strøm til hvad der svarer til 2,2 millioner husstandes forbrug og sparer mere end 3 mio. ton CO2 om året.