09-12-2020

PenSam styrker City-portefølje med køb af tre ejendomme

PenSam skaber både solide afkast til sosu-assistenten og pædagogmedhjælperen og bæredygtige løsninger med overtagelsen af endnu tre ejendomme i København. Der er tale om en samlet købssum for lige under 600 mio. kroner af 74 nybyggede lejligheder og 7.150 m² erhverv.

Del:Print:

Inden 2020 er omme har PenSam investeret i yderligere tre ejendomme i København. Hermed konsoliderer PenSam sin City-portefølje og sikrer solide afkast til sine medlemmer, sosu-assistenten og pædagogmedhjælperen. Samtidig skaber PenSam nye bæredygtige løsninger i ejendommene. Der er tale om en samlet købssum for lige under 600 mio. kroner af 74 nybyggede lejligheder og 7.150 m² erhverv.

Carsten Gröhn, Head of Private Capital and Real Assets i PenSam, forklarer om baggrunden for købet:

"Vi har grebet mulighederne for at erhverve tre gode ejendomme på gode beliggenheder i København tæt på metro, parker og indkøbsmuligheder. Jeg er sikker på, at ejendommene bliver en god investering for vores pensionskunder, ligesom vi nu skal i gang med at optimere bygningernes bæredygtighed.

Investeringerne ligger i PenSam’s anlægsportefølje, som har sigte på et langt og stabilt afkast.

Arbejdet omkring optimering af bæredygtige løsninger vil ske i samarbejde med Fokus Asset Management A/S. Udover at bidrage til den grønne omstilling vil indsatsen bidrage til at tiltrække og fastholde gode og solide lejere til ejendommene.

Fokus Asset Management har rådgivet PenSam i købet af ejendommene assisteret af Kammeradvokaten Poul Smidth, Deloitte, og COWI. Tonny Nielsen, Partner og CEO for Fokus Asset Management udtaler:

”Det er spændende at hjælpe med at udleve PenSam´s City-strategi for danske ejendomme, som har fokus på centralt beliggende ejendomme i større danske byer. Vi ser nu frem til at forvalte ejendommene med sigte på at skabe værdi for både lejerne og PenSam’s pensionskunder. PenSam´s klare strategi og handlingskraft, gør dem på mange måder til en konkurrencestærk aktør i markedet.”

Kort om PenSam

PenSam Gruppen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed med samlet set 430.000 kunder og en balance på 155 mia. kr. PenSam har fokus på ansvarlighed i forvaltningen af investeringerne, herunder at understøtte den grønne omstilling.

Kort om Fokus Asset Management

Fokus Asset Management forvalter på vegne af danske pensionskasser og udenlandske institutionelle investorer ejendomme på mere end 1 million m² til en samlet værdi på over 20 mia. kr. På baggrund af et stærkt samarbejde, har Fokus Asset Management og PenSam i fællesskab købt ejendomme i seks forskellige transaktioner i 2020.

Se mere om ejendommene

Yderligere information:

Head of Private Capital and Real Assets, Carsten Gröhn, mobil: +45 26 77 25 27 eller e-mail: cgr@pensam.dk.

CEO og Partner, Tonny Nielsen: mobil +45 21 43 09 96 eller e-mail: tonny.nielsen@fokusasset.dk