PenSam Logo

03-12-2020

PenSam modtager investeringspris

Ved den årlige europæiske IPE prisuddeling, løber PenSam med prisen i kategorien ’Portfolio Construction & Diversification” for deres arbejde med valutaafdækning af illikvide investeringer.

Del:Print:

Stoltheden er stor i PenSam, der netop har høstet international anerkendelse af deres arbejde med valutaafdækning af illikvide investeringer. Det skete ved IPE prisuddelingen i kategorien ’Portfolio Construction & Diversification’. Det betyder, at PenSam hører til blandt Europas bedste pensionsselskaber inden for dette felt.

Grønne investeringer fordrer ny tilgang til valutaafdækning

PenSam har sat et ambitiøst klimamål. I 2025 skal 10 % af porteføljen være investeret i grøn omstilling. PenSam’s investeringer i vindmøller og solenergi i USA er eksempler på langsigtede investeringer, der bidrager til den grønne omstilling. Og med denne investeringstype, er der behov for at kunne afdække valutarisikoen på længere sigt. Det er baggrunden for, at PenSam har udviklet den nye valutaafdækningstilgang, der tager hensyn til dette.

Innovativ tilgang til investering

”Prisen er en anerkendelse af vores investeringsarbejde, og det betyder meget for os. Vi har bevist, at vi i den grad evner at udvikle innovative tilgange til investering, så vi kan finde nye veje til at skabe høje afkast til vores medlemmer, særligt i en coronatid præget af et usikkert marked.” siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

”Vi er stolte over, at PenSam’s investeringsarbejde får den anerkendelse. Det bekræfter, at PenSam er en kreativ organisation, som konstant opsøger muligheder, der giver værdi for vores medlemmer. Vi har holdt fast i en aktiv investeringsstrategi og har været og er fortsat nyskabende, og bl.a. det har medvirket til, at vi har opnået et tilfredsstillende afkast i en svær tid. Det er det arbejde, IPE nu kvitterer for med denne pris,” siger Claus Jørgensen, investeringsdirektør i PenSam.

Om PenSam
PenSam leverer arbejdsmarkedspensioner til 430.000 danskere inden for FOA’s faggrupper. Det gælder lønmodtagere, der udfører kerneopgaver i det danske velfærdssamfund, primært kommuner, men også regioner og private virksomheder.

Om IPE Awards
IPE Awards er en konference for pensionskasser på tværs i Europa, hvor der kåres vindere indenfor forskellige kategorier. Priserne gives indenfor eksempelvis bedste ejendomsportefølje og bedste arbejde med ESG.