25-06-2020

PenSam ny ejer af historisk Simon Spies ejendom

Med fokus på at skabe et godt afkast til medlemmerne og samtidig bidrage til at skabe mere bæredygtige erhvervsejendomme i København, har PenSam overtaget ejerskabet af ejendommen i Nyropsgade 39-43 fra PROARK.

Del:Print:

PROARK erhvervede ejendommen Nyropsgade 39-43, København V i 1997 fra konkursboet efter Simons Spies Travel. Siden da har ejendommen huset Privatteateret og fra 2010 Bremen Teater og fungeret som kontorejendom. Efter PROARK’s 23 års ejerskab forsætter æraen hos PenSam, der har overtaget ejerskabet af Spies Ejendommen, og som nu går i gang med en omfattende udvikling af ejendommen som del af selskabets ’Citystrategi’.

Ejendommen & Kulturen

Ejendommen har en fantastisk historie bag sig. Simon Spies købte den i 1971, totalrenoverede den og omdannede den til sit Spies Hotel samt hovedkontor. Før det havde et af Københavns ældste teatre Mercur etableret sig i 1957. Efterfølgende skulle teatret fungere som privat-biograf, bar mv for Simon Spies og hans følge, som var direkte forbundet til hotellet og Spies kontorerne. Endvidere fik han bygget hotellets og Københavns eneste nuværende roof-top tennisbane. Efter Spies koncernens konkurs rykkede Privatteatret ind i teaterområdet og senest har Bremen Teater fra 2010 anvendt den historiske scene til en række arrangementer og koncerter.

"Vi har grebet muligheden for at erhverve en unik ejendom på en helt central beliggenhed midt i København. Den rummer store og spændende muligheder, der bliver en rigtig fin investering på vegne af vores pensionskunder. Sammen med vores samarbejdspartner DEAS Asset Management går vi nu i gang med at skabe en helt ny ejendom med fokus på bæredygtighed i form af en høj energiklasse, som kan tiltrække erhvervslejere og indfri deres ambitioner om en tidssvarende bygning” siger Carsten Gröhn, Head of Private Capital and Real Assets, PenSam.

”I PROARK har vi valgt at sælge ejendommen efter mere end to årtiers ejerskab, da tiden er den rette for os i forhold til markedet og andre investeringsmuligheder. Vi er meget stolte af det vellykkede salg og har med vores rådgiver DLA Piper haft et rigtig godt samarbejde med PenSam og deres rådgivere.” - udtaler bestyrelsesformand i PROARK Michael Brag og fortsætter - ”Da det er en af de store ejendomme i den danske portefølje, får vi efter mange års ejerskab en del likviditet ind, som vi vil anvende til udviklingsmuligheder i vores øvrige ejendomme samt til styrket likvidt beredskab til nye muligheder.”

Kort om PenSam

PenSam Gruppen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed med samlet set 430.000 kunder og en balance på 155 mia. kr. PenSam har fokus på ansvarlighed i forvaltningen af investeringerne, herunder at understøtte den grønne omstilling.

Kort om PROARK

PROARK er ejet af Michael Kaa Andersen som gennem EjendomsInvest startede sine opkøb for mere end 30 år siden og nu har en aktuel balance på 4 mia.DKK ejendomme i Danmark og i udlandet, herunder 20 hoteller. PROARKs konsoliderede egenkapital ultimo 2018 udgør 875 mio.DKK og det konsoliderede 2019 årsregnskab forventes at vise et positivt nettoresultat og en vækst i egenkapitalen.

Yderligere information:

Head of Private Capital and Real Assets, Carsten Gröhn, mobil: +45 26 77 25 27 eller e-mail: cgr@pensam.dk.