PenSam Logo

24-02-2020

PenSam gør aktierne grønnere med nyt kli­main­deks

PenSam vil fremover måle aktieinvesteringer op mod et nyt klimaindeks, og er en del af PenSam's strategi for at støtte op om den grønne omstilling og mindske CO2-aftrykket i aktieporteføljen.

Del:Print:

PenSam overgår til MSCI bæredygtigt benchmark (MSCI ACWI Climate Change Index) for hele den børsnoterede aktieportefølje, og fortsætter dermed den aktive omlægning til en investeringsportefølje, der understøtter den grønne omstilling. 

MSCI's bæredygtige benchmark fokuserer på at gøre det muligt for investorer at integrere klimaforhold i investeringsprocessen. Sammensætningen af benchmark baseres på MSCI’s Low Carbon transition score, som blandt andet måler virksomhedernes eksponering mod den grønne omstilling og muligheder inden for f.eks. alternativ energi og ren teknologi.

”MSCI's bæredygtige benchmark tager højde for både muligheder og risici forbundet med overgangen til en økonomi med lavere CO2-udledning. Det gør det muligt for PenSam at integrere forhold omkring klimarisici yderligere i den globale aktieportefølje,” siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam, og fortsætter:

”PenSam arbejder målrettet med bæredygtige investeringer på flere måder, herunder at foretage flere grønne investeringer, udøve aktivt ejerskab og foretage eksklusioner baseret på risici for investeringsporteføljen. Med vores implementering af MSCI's klimaændringsindeks fortsætter vi udviklingen af vores portefølje, så den understøtter Paris-klimaaftalen.”

Om PenSam
PenSam Gruppen omfatter arbejdsmarkedspensioner samt bank- og forsikringsvirksomhed med samlet set 400.000 kunder og en balance på 160 mia. kr. PenSam har fokus på ansvarlighed i forvaltningen af investeringerne, herunder at understøtte den grønne omstilling.

Læs mere om PenSam's ansvarlige investeringer