Publiceret 12-12-2018

PenSam og PKA indgår partnerskab om investeringer i infrastruktur

Pensionsselskaberne PKA og PenSam, der tilsammen har en formue på over 400 mia. kroner, indgår et nyt partnerskab om direkte investeringer i infrastruktur.

Foto: Kasper Hansen, managing partner i AIP, Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA og Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

Aftalen betyder, at PenSam køber en del af PKA’s succesfulde enhed for infrastrukturinvesteringer AIP Management og bliver medejer med en andel på 10 pct.

PenSam forventer blandt andet at foretage investeringer på op til tre mia. kroner i infrastrukturaktiver via AIP i den første treårige periode. Partnerskabet med PKA er en del af PenSam’s strategi, hvor man søger samarbejde med andre investorer, hvor det skaber grundlag for en mere rationel forretning.

”Det giver rigtig god mening at lave partnerskaber på alternative investeringer, fordi vi puljer ressourcer og får skabt bedre resultater for vores medlemmer til lavere omkostninger. PKA’s udgangspunkt for investeringer er meget lig vores, både når det gælder risikoprofil og ansvarlighed, og det er vigtigt for os, når vi vælger samarbejdspartnere,” siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam, der samtidig indtræder i bestyrelsen for AIP Management P/S.

”AIP er en professionel aktør, der har ressourcer og kompetencer til at finde de solide og langsigtede investeringer, og som har formået at skabe markante resultater. Det giver os adgang til interessante projekter, som vi ikke har haft mulighed for som investor alene,” siger Torsten Fels.

God mulighed for at udvikle AIP

For PKA giver partnerskabet med PenSam mulighed for at udvikle det allerede succesfulde område for infrastrukturinvesteringer yderligere. Det fortæller investeringsdirektør i PKA Michael Nellemann Pedersen.

”PKA har opnået flotte resultater på de alternative investeringer i en årrække, og det skyldes blandt andet AIP. Partnerskabet med PenSam giver mulighed for at udvikle AIP yderligere og bygge videre på den succes, vi har haft med at finde interessante investeringer, skabe gode afkast til medlemmerne og påvirke den klimapolitiske dagsorden, siger Michael Nellemann Pedersen og tilføjer:

”Sammen kan vi udvide vores netværk, så vi får mulighed for at foretage nye og større investeringer, og den skalafordel, vi får ved at gå sammen, gør det muligt at holde omkostningerne nede.”

Hos AIP ser Managing Partner Kasper Hansen frem til at byde PenSam velkommen og udnytte de nye investeringsmuligheder, som samarbejdet skaber.

”Jeg er stolt over, at vi kan byde endnu en stor dansk pensionskasse velkommen til AIP-platformen. PenSams beslutning om at investere via AIP er en anerkendelse til AIP-teamet, der konsistent har eksekveret på en fokuseret strategi. Det har indtil videre resulteret i mere end ti succesfulde, direkte investeringer. Der er store perspektiver i partnerskabet mellem PKA og PenSam, der vil skabe skalafordele, synergier og samtidig solide risikojusterede afkast til fordel for både PKA og PenSams medlemmer,” siger Kasper Hansen.

Fakta om AIP Management:

AIP blev oprindeligt stiftet som en del af PKA AIP i 2012. I dag er AIP Management P/S en uafhængig investeringsenhed dedikeret til at rådgive institutionelle investorer indenfor direkte investeringer i energi- og infrastrukturaktiver i Europa og USA.

Redigeret af Presseansvarlig Kristine Jensen, tlf. 26 77 99 80