PenSam Logo

Huslån - hvad koster det at låne til et hus?

Hvordan beregner man hvor meget man kan låne? Kan man få et huslån uden udbetaling? Hvad med realkreditlånets type? Vi hjælper med alle spørgsmålene

Forældre med deres børn på skuldrene

Hvad koster det at låne?

Det kan være svært at forudsige hvad det koster at låne. Der er nogle omkostninger som går igen, fx tinglysningsafgift. Typisk, så medfinansierer man udgifterne til lånet, så du ikke behøver at finde ekstrapenge i husholdningen til at betale for at låne. PenSam Bank har meget lave omkostninger og med FOA Boligfordel, så får du samlet set rigtig gode vilkår, som ingen banker kan matche.

Realkreditlån i forhold til huslån

Typisk, så udgør realkreditlånet størstedelen af et huslån - fx 80%. Resten finansieres via egen udbetaling eller et banklån. Nogle enkelte har flere realkreditlån, som kan være en teknisk øvelse for at få en bedre finansiering af ens huslån.

Huslån uden udbetaling

Kan man købe uden udbetaling? Det korte svar er nej - Finanstilsynet har indført en regel om at man selv skal kunne lægge 5% af udbetalingen kontant. Men disse penge kan du i princippet også låne dig til, selvom det frarådes. Læs om billigt boliglån.

Huslån beregner

Vi beregner gerne hvor meget og hvordan dit huslån kan se ud. Hvis du vil vide mere om hele processen fra beregning til selve købet, så læs vores boligproces og bliv klogere

Huslån - hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan jeg låne til et hus. Det spørgsmål er afhængig af flere ting, hvorfor vi ikke bare kan give dig et tal her. I gamle dage var der en tommelfingerregel om at man skulle gange husstandens årsindtægt med 2,5. Den kan du i grove træskolængder stadig bruge, men da, der er kommet mange nye regler kan der være aspekter, som påvirker din lånemuligheder til et huslån.

 

Læs mere om ejerbolig her