PenSam Logo

Penge i & til udlandet

Når du skal bruge valuta på rejsen eller overføre penge til udlandet, skal du være opmærksom på en del. Vi har samlet nogle gode råd.

Kvinde der stikker sit kort i en automat
,

Penge på rejsen

,,,,,,,,,,,,,,

Penge til udlandet

Forkortelser

Så meget skal du betale 

Når du overfører penge til udlandet, skal du betale nogle omkostninger. I Netbanken kan du se, at der er tre forskellige måder at fordele omkostningerne på.

Betaler du, eller deler I?

Sørg for at få det hele med 

Mangler du at udfylde de nødvendige oplysninger om din overførsel, kan den ikke længere ske automatisk. Vi beregner et gebyr, når vi skal efterbehandle en ordre.

 

Når vi skal udfylde din ordre
Har du sendt en ordre afsted til os om en overførsel til udlandet, men ikke udfyldt de nødvendige oplysninger, betyder det, at PenSam Bank eller Arbejdernes Landsbank, som vi samarbejder med, manuelt skal efterbehandle ordren.

Har du for eksempel ikke oplyst Swift/BIC-koden korrekt, kan din betaling ikke gå direkte videre til det modtagende pengeinstitut. Vi beregner så et gebyr for efterbehandling.

Du betaler også gebyr, hvis du har skrevet en meddelelse til os.

Vi kontakter dig via mail eller telefon, hvis din overførsel ikke er udfyldt korrekt. Modtager vi ikke de rigtige oplysninger fra dig, ender vi med at måtte slette din ordre.

Så hurtigt når pengene frem

Nota om din overførsel 

Du modtager en nota fra os, når din overførsel er gennemført.

Husk - tjek din nota 
Du modtager en nota i din e-boks samme dag, vi modtager din anmodning om overførsel til udlandet her i PenSam Bank.

Har du ikke modtaget en nota efter senest tre dage, og kan du ikke se overførslen bogført på din konto, har vi ikke modtaget din anmodning, og overførslen er ikke sket. Du skal i så fald lave en anmodning om overførsel til udlandet og sikre, at du får afgivet den korrekt med de nødvendige oplysninger. Du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Indleveringsfrist 

Når du opretter en udenlandsk overførsel, skal du være opmærksom på, at vores indleveringsfrist på alle bankdage er kl. 13.

Lægger du din ordre efter kl. 13 på en bankdag eller hele dagen på en lukkedag, betragter vi den som modtaget den først følgende bankdag.

 

Hvis dine penge ikke når frem 

Kan modtagers udenlandske bank ikke placere/bogføre de penge, du har bedt os overføre, returneres de igen til dig her i PenSam Bank.

 

Overførsel kommer retur 
Din overførsel bliver returneret til den konto, du har bestilt overførslen fra. Vi modregner egne samt modtagers banks omkostninger. Vi fratrækker en eventuel kursdifference i perioden fra afsendelsen til returneringen af overførslen i det endelige afregningsbeløb. Vi er i PenSam Bank ikke ansvarlige for modtagerbankens ekspeditionstid, når en overførsel returneres.

Overførsel til særlige lande 

 

Du kan som regel bestille en automatisk overførsel. Er modtagerlandet på en sanktionsliste, kan du ikke overføre penge. Andre lande har særlige krav til overførsler.

 

Efterbehandling af ordre  
Skal vi efterbehandle din anmodning om overførsel, beregner vi i PenSam Bank et gebyr, som hvis du fra start havde bestilt overførslen manuelt.Læs mere ovenfor under afsnittet "Sørg for at få det hele med".

Kontakt os

Ring til os eller bestil en opringning

Se kontaktmuligheder

Overførsler til udland