Sådan kan du spare op i PenSam

Vil du have flere penge i hverdagen og råd til ekstra forkælelse, kan du ændre din pension eller spare ekstra op, til du bliver ældre.

Få mere ud af din pension

Vi hjælper dig med at spare op

​I PenSam har du forskellige muligheder for at spare op – så du kan få en pension, der passer til dine behov. Jo før du begynder, jo mere bliver det til - og jo mindre et beløb behøver du at undvære i hverdagen her og nu.

Vælg den rigtige opsparing

​Du kan vælge pension for eksempel ud fra, hvordan pengene bliver udbetalt: Der er tre muligheder:

  • Månedlig pension du får resten af livet
  • Månedlig pension du får i 10 år
  • Et samlet beløb du får udbetalt på én gang

Men der er også forskel på, om du har fradrag for indbetaling, eller om udbetalingen i stedet er skattefri. Ligesom nogle pensioner medfører modregning, andre ikke.
> Få et hurtigt overblik her

Du kan også ringe til os på 44 39 32 45 og få råd om, hvordan du sparer op. 

Tre veje til mere pension

​Du kan: 
1. Ændre på din pension
Nogle gange kan du faktisk komme til at få mere i pension, uden at det koster dig en krone. Det kan du gøre ved at ændre på den forsikringsdækning, du har i din pension, så en større andel af din indbetaling går til pension. Til gengæld har du så lidt mindre forsikring ved for eksempel førtidspension.En anden mulighed er, at du kan ændre på, hvilken type pension din nuværende indbetaling går til. For eksempel kan du vælge at nogle af pengene bruges til en engangsudbetaling i stedet for til livsvarig pension.

 

Eller du kan vælge, at nogle af pengene bruges til en pension, der har udbetaling i 10 år i stedet for livsvarig udbetaling, så du på den måde får mere udbetalt de første år, du er på pension.


> Sådan ændrer du din pension

2. Indbetale mere til din pension
Det er også en mulighed, at du selv kan indbetale, eller du kan bede lønkontoret hos din arbejdsgiver sørge for, at du indbetaler et ekstra beløb sammen med den normale indbetaling til din pension hos os.3. Oprette en ny/ekstra pension
Du kan også vælge at oprette en ekstra opsparing i vores bank ved siden af din nuværende pension.Vil du ændre på din pension eller indbetale ekstra, så ring til os på 44 39 32 45 og hør mere om dine muligheder.

Hvor meget skal jeg indbetale?

​Måske er du i tvivl, om du har brug for at spare mere op til din pension? Du er altid velkommen til at ringe til os og få vejledning.

Du kan også bruge vores beregner, hvor du kan få vist, hvad du vil få udbetalt i pension sammenlignet det med din løn. På den måde får du et godt billede af, om du har brug for at spare mere op.

> Sammenlign din pension med din løn

Du kan også få et fingerpeg, om du sparer mere eller mindre op end andre ved at prøve pensionsprofilen hos ATP.
> Prøv pensionsprofilen   

Hvor mange penge bliver det til?

​Ring til os for at få en beregning på, hvad du får ud af at ændre på eller indbetale ekstra til din pension.

Så nemt er det

​Lad os hjælpe dig med gode råd om, hvordan du kommer i gang. Ring til os på 44 39 32 45.

Var denne information brugbar?

Tak for din feedback

Hvad var brugbart på siden?

Tak for din feedback

Hvordan kan vi forbedre siden?

Tak for din feedback

Tak for din feedback

Din kommentar er modtaget. Vi sætter stor pris på din feedback.