PenSam Logo

Fokus på klima

I PenSam har vi fokus på klimaforandringer, når vi investerer, og vi arbejder for, at vores investeringer er med til at støtte op om den grønne omstilling.

I PenSam er vores mål at sikre, at vores medlemmer en god pension, og samtidig arbejde for at pensionerne bliver investeret ansvarligt.

I PenSam har vi fokus på klimaforandringer og grøn omstilling, når vi investerer, og vi har sat et mål om, at 10 procent af investeringsporteføljen* i 2025 skal være investeret i den grønne omstilling.
De grønne investeringer kommer til at ske gennem eksempelvis investeringer i vedvarende energi, grønne børsnoterede aktier og grønne obligationer. I 2025 forventer vi at have investeret op mod 12 mia. kroner i grøn omstilling.

Derudover arbejder vi løbende på at nedbringe CO2-aftrykket i hele vores investeringsportefølje. 

Samtidig arbejder vi på, at vores medlemmers pension være mindre investeret i selskaber, der har deres indtjening på olie, kul og tjæresand. Derfor har vi ekskluderet en lang række selskaber der baserer deres forretning på olie, kul og tjæresand.

Vi er gået med i Climate Action 100+, hvor 500 investorer fra hele verden er gået sammen for at presse globale virksomheder til at mindske deres CO2-udledning og ændre til en grønnere forretningsmodel.

PenSam har tilsuttet sig Task Force on Climated-related Financial Disclousures (TCFD) anbefalinger omkring vurdering af risikoen af investeringer i forhold til klimaforandringer. Ved tilslutningen til TCFD’s anbefalinger sætter vi yderligere fokus på, at klimaforandringer og den medfølgende risiko bliver integreret i PenSam’s investeringer.

Fakta om 10 procents målet

* Klima-målet på 10 procent gælder for pensionsordningen Fleksion, hvor alle aktivt indbetalende medlemmer i PenSam har deres pension.