PenSam investerer 400 mio. kr. i ny verdensmålsfond

07-06-2018

torsten lars.jpg
Torsten Fels, adm. direktør i PenSam, statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs. Foto: David Perrin.

PenSam har sammen med fem andre pensionsselskaber og IFU, statens Investeringsfond for Udviklingslande indgået en aftale om at investere fire mia. kroner i ny verdensmålsfond.

Med fonden er der samlet givet tilsagn om fire mia. kroner til projekter i udviklingslande, der skal bidrage til at opfylde FN’s 17 verdensmål og samtidig give et godt afkast til PenSams pensionskunder.

”Investeringen i fonden er en god investeringsmulighed, og IFU har demonstreret, at det er muligt at forene en professionel investeringstilgang over for en ansvarlig udviklingsdagsorden. Ansvarlighed i investering har spillet en central rolle i PenSam gennem mere end 25 år, og det er vigtigt, at vi tager proaktiv del i en udvikling, der skaber reel fremgang,” siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

PenSam har investeret 400 mio. kroner i den nye fond med navnet Danish SDG Investment Fund.

”Når vores kunder går på pension, skal de kunne se sig selv i spejlet og have en god fornemmelse af, at investeringsafkastet er skabt på en ansvarlig måde, og netop det giver verdensmålsfonden mulighed for, og det er vi stolte over at være med i,” siger Torsten Fels.

Redigeret af