Ny kampagne: Overskud er modgift til stress

03-09-2018

​Aldrig før har det været så vigtigt at sikre mentalt overskud i Danmark, for stress er et stigende problem, der rammer alle dele af samfundet.

Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at mere end en million danskere føler sig stressede. Det er foruroligende mange, og koster årligt samfundet mange milliarder. StressAlliancen sætter derfor gang i en landsdækkende kampagne, der fokuserer på, hvordan vi ved at tale om mentalt overskud kan bidrage til at mindske udbredelsen af stress i Danmark.

- Det er vigtigt, at vi fjerner tabuet omkring stress. Vi skal turde sige det højt, når vi er bange for at blive stressede, så vi kan forebygge, at det sker, og ledere, kollegaer, venner og familie skal spille en aktiv rolle. Vi skal vende underskud til overskud, siger partnerne bag StressAlliancen, som omfatter HK, PenSam, Hjerteforeningen, Forsikring & Pension, FOA og Nextstep by Bindslev.

Kampagnen fokuserer på, hvad vi alle bør have mere af for at forebygge stress – nemlig mentalt overskud. Derfor vil vi i StressAlliancen have danskerne til at starte en samtale med hinanden om, hvad overskud er.

Samtidig kan man under kampagnen indstille en arbejdsplads, kollega eller leder, der har gjort en særlig forskel i forhold til at skabe overskud på arbejdspladsen. Det gør man på OverskudsDanmark.nu eller på www.facebook.com/overskudsdanmark/

- Vi skal tale om, hvornår vi hver især har mentalt overskud. Når alle danskere sætter ord på, hvad overskud er, bliver vi opmærksomme på, hvornår vi ikke kan finde overskuddet. Det giver os mulighed for sammen at handle på det, siger StressAlliancen.

Ambassadører skal inspirere
StressAlliancen har indgået et partnerskab med en række kendte danskere, der enten selv har været ramt af stress, eller som vil være med til at sætte fokus på overskud. Blandt ambassadørerne er tv-kok Claus Holm, folketings-medlem Kirsten Brosbøl (S), sundhedsordfører Jane Heitmann (V), formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau og Rosa Christensen fra tv-programmet Den Store Bagedyst.

Kontakt i PenSam: Presseansvarlig Kristine Jensen, tlf. 2677 9980​

Redigeret af Erik Dam Andersen