Torsten Fels: Målret pensionsfradrag til dem, der har brug for det

29-08-2017

Regeringens skatteudspil er et skridt i den rigtige retning, men der er plads til forbedringer, lyder det fra pensionsdirektør.

Regeringen har tirsdag præsenteret et skatteudspil, der blandt andet indeholder et øget fradrag på pensionsindbetalingerne.

Fradragene skal være med til at løse det såkaldte samspilsproblem, som betyder, at det reelt ikke kan betale sig for lav- og mellemindkomstgrupper at indbetale til pension i de sidste 10-15 år inden pensionen.

I PenSam hilser adm. direktør Torsten Fels udspillet velkommen.

"Det er et skridt i den rigtige retning, så det bedre kan betale sig at spare op. Det er godt. Men der er også plads til forbedringer," siger han.

Det er personer med lave og mellemstore indkomster, der er hårdest ramt af samspilsproblemet. Derfor ser Torsten Fels gerne, at pensionsfradraget målrettes der, hvor modregningen er størst:

"Der er stadig for meget hjælp til dem, der tjener mest på bekostning af fx social- og sundhedsassistenten, der tjener mindre. Jeg er sikker på, vi kan finde en bedre løsning til at løse samspilsproblematikken.", tilføjer Torsten Fels.

Målret fradraget til dem, der har brug for det
Det er lav- og mellemindkomstgruppen, som fx social- og sundhedsassistenten og pædagogmedhjælperen, som oplever det store samspilsproblem fra 10-15 år inden folkepension. Topskattebetaleren har ikke en udfordring. 

De 2,4 mia. kr. skal derfor bruges langt mere målrettet, hvis samspilsproblemet skal løses mest effektivt ved at fradragsprocenten bliver høj nok i de sidste år frem mod pension, samtidig med at loftet for beløbet ikke er skyhøjt. På den måde kan målerettes reformen danskere med lave og mellemhøje indkomster, forklarer Torsten Fels.

"Det er kun rimeligt, at det også kan betale sig at spare op for dem, der arbejder hårdest og tjener mindst." konkluderer Torsten Fels.

​​

Redigeret af Pressemedarbejder Kristine Jensen, tlf. 26 77 99 80