Har du få ændret din boligstøtte - få forklaring

12-12-2018

​Har Udbetaling Danmark ændret din boligsikring eller boligydelse på grund af en indberetning fra PenSam, som øger din skattepligtige indtægt?

Det kan virke lidt underligt. Men det er rigtigt nok. Indbetaling til din pension kan øge din indtægt, selv om du ikke har fået noget udbetalt fra PenSam. Få forklaringen her.

Når din arbejdsgiver indbetaler til din pension, sker det uden at der bliver betalt skat af pengene. Derfor skal du til gengæld betale skat, når du til sin tid får din pension fra PenSam udbetalt.

Der er dog to undtagelser, hvor der skal betales skat af indbetalingen til PenSam. Til gengæld er udbetalingen så skattefri. De to undtagelser er:

  • Din betaling for at have gruppeforsikringer (Summer ved førtidspension, kritisk sygdom og dødsfald)
  • Din eventuelle indbetaling til produkterne Aldersopsparing eller Aldersforsikring

Har du indbetaling til disse pensionsprodukter, skal du betale skat af det beløb, der bliver indbetalt til dem. Derfor øger det din skattepligtige indtægt – og derfor påvirker det beregningen af blandt andet boligstøtte.

Normalt vil dette ske automatisk via din forskudsregistrering hos SKAT. Men er der sket ændringer for nyligt, kan det ske, at disse indbetalinger ikke er kommet korrekt med på forskudsregistreringen – og dermed også grundlaget for beregning af boligstøtte.

Redigeret af

Var denne information brugbar?

Tak for din feedback

Hvad var brugbart på siden?

Tak for din feedback

Hvordan kan vi forbedre siden?

Tak for din feedback

Tak for din feedback

Din kommentar er modtaget. Vi sætter stor pris på din feedback.