PenSam Logo

Skal du på bilferie til udlandet?

Når du tager på bilferie i din egen bil, skal du have tjek på forsikringen, så du kan få hjælp i udlandet. Der er flere dokumenter, som du bør have med.

Glade børn med solbriller på

Rødt kort

Er din bil kaskoforsikret, er der vejhjælp med i din forsikring (Rødt Kort-ordning), når du kører i udlandet. 

Får du behov for vejhjælp i udlandet, kan du kontakte SOS International på telefonnummer +45 70 10 50 52, når du har kaskoforsikring på bilen og/eller campingvognen.

Har du en smartphone, kan du hente det Røde Kort som app. Rødt Kort-App’en er gratis, og med den kan du nemt tilkalde hjælp. 

Læs mere om Rødt Kort her

Grønt kort

Det grønne kort er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret.

Skal du på bilferie i EU-lande samt Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien er det ikke nødvendigt at tage det grønne kort med. Hvis der mod forventning opstår problemer, kan du rette henvendelse til SOS International på telefonnummer  +45 70 10 50 52

Storbritannien: Efter Storbritannien er trådt ud af EU, så anbefaler DFIM, at man som bilist i en dansk indregistreret bil i Storbritannien medbringer det grønne kort.

Skal du til for eksempel Tyrkiet eller Bosnien-Herzegovina skal du  have det grønne kort med. Det grønne kort skal du bestille hos os på telefon 44 39 39 95 eller sende en mail til forsikring@pensam.dk

Husk også at tjekke, hvordan du er dækket i de lande, du kører igennem. Du kan se listen over de lande, hvor du skal have det grønne kort med her:

Du kan se en liste over de lande, hvor du skal bruge grønt kort her

Registreringattest

Du skal huske at medbringe den originale registreringsattest. En fotokopi er ikke nok.

Nye registreringsattester består af en del I og en del II.

Det er del I, du skal tage med.