PenSam Logo

Nye dag­pen­ge­reg­ler fra den 1. maj 2023

Der er nye dagpengeregler fra den 1. maj 2023, som kan have betydning for din lønsikring Dagpenge+

Der er kommet nye dagpengeregler den 1. maj 2023, og de kan have betydning for Dagpenge+.

Efter den 1. maj 2023 kan du i særlige tilfælde få forhøjede dagpenge i de første tre måneder af ledighedsperioden. Den forhøjede dagpengesats i 2023 er 23.449. Efter tre måneder falder satsen tilbage til den normale sat på 19.728 kr. 

> Læs om reglerne på hos FOAs A-kasse

Perioden med forhøjede dagpenge kan betyde, at du ikke samtidig kan få udbetaling fra Dagpenge+. Det er fordi du med en lønsikring maksimalt må være dækket, så man har 90 % af sin løn.

Sådan kan det påvirke Dagpenge+
Tjener du for eksempel 26.000 om måneden, så udgør de forhøjede dagpenge på 23.449 kr. 90 % af din løn. Da 90 % af din løn er det højeste niveau Dagpenge+ må udgøre, kan du derfor ikke få Dagpenge+ de første tre måneder. 

Det kan du til gengæld de følgende måneder, hvor dagpengesatsen falder. Der kan du med en bruttoløn på 26.000 kr. få 1.000 kr. udbetalt fra Dagpenge+, udover dagpengesatsen på 19.728 kr.  

Hvis du er i en situation, hvor de nye regler får indflydelse på udbetalingen fra Dagpenge+, anbefaler vi, at du vælger en karensperiode på 3 måneder, så udbetalingen af Dagpenge+ først starter efter 3 måneder. På den måde bliver din Dagpenge+ ikke påvirket af de forhøjede dagpengesatser. Det vil desuden medføre en billigere pris.

Opfylder du ikke kravene til at få forhøjede dagpenge, kan det stadig være en god idé at starte udbetaling af Dagpenge+ allerede efter en måned.

Overvej hvordan du sammensætter din dagpenge+
Har du allerede en Dagpenge+, eller er du på vej til at købe en, så overvej hvordan du sammensætter den bedst, så den passer til både din økonomi og til de regler, der er for dagpenge og lønsikring.

Der er desværre ikke nogen lette genveje til at finde ud af, hvad du skal vælge. Det kommer blandt andet an på din families økonomi, om du er berettiget til forhøjede dagpenge eller ej, hvor meget du tjener og hvor længe du kan vente med at få supplerende udbetaling fra Dagpenge+. 

Du kan bruge Beregneren
Du kan bruge vores Beregner til at se på de forskellige muligheder, der er, til at sammensætte Dagpenge+ i forhold til din løn. Du skal være opmærksom på, at Beregneren bruger den almindelige dagpengesats, og derfor ikke tager højde for den forhøjede dagpengesats.

Beregn Dagpenge+