Marion havde den helt rigtige forsikring: “Er du vimmer, det var en lettelse”

Da Marion Jensen - igen - oplevede at få en skade på sin bil, var hun bange for, hvad det ville koste hende. Men det viste sig, at hun havde den helt rigtige dækning hos PenSam Forsikring.

Del:Print:
Marion
Marion Bille Jensen har flere gange oplevet, at hendes bil har fået skader, mens den holdt parkeret. Derfor har hun en parkeringsskadedækning hos PenSam. Den fik hun for nylig brug for.
Tekst og foto: Charlotte Holst

En fredag aften her i foråret var 53-årige Marion Bille Jensen ude i sin haveforening. Da hun skulle hjem og gik hen efter sin bil, kunne hun på lang afstand se noget rødt, der lå på jorden. Hun fornemmede, at der var sket noget. 

- Mit hjerte pumpede, for jeg syntes, det var underligt: Har jeg glemt noget, eller tabt noget, tænkte jeg.

Da hun kom hen til bilen, som holdt parkeret to meter inde på en græsplæne væk fra vejkanten, kunne hun se, den var blevet påkørt. Bilen var skrammet langs siden, refleksglasset var krakeleret og bagskærm og kofanger sad skævt. Hun blev både vred og ked af det.

- Vedkommende, der havde gjort det, var smuttet. Man bør jo have en forsikring til den slags. Det er ikke ok at stikke af, siger hun. 

Kør bare på værksted

Marion brugte hele weekenden på at bekymre sig om, hvad skaderne mon ville koste. På grund af psoriasisgigt er hun på førtidspension og har derfor ikke de store midler. Så hun var nervøs, da hun mandag morgen kontaktede PenSam Forsikring. 

- Jeg havde ondt i maven, da jeg skulle ringe og var dybt ked af det. Jeg havde gået og grublet over, at jeg nok mindst havde en selvrisiko på 1000 kroner. Det er mange penge for mig, og jeg har tidligere fået skader, hvor folk er smuttet fra stedet.

Derfor havde Marion også tegnet en parkeringsskadedækning. Men hun var stadig nervøs for selvrisikoen. Samtalen med PenSam-rådgiveren endte dog med at løsne knuden i maven. 

- Hun sagde: ‘Du har jo ikke lavet nogle skader i to år, så du skal ikke betale noget selv. Der er ingen selvrisiko. Du skal bare køre hen til værkstedet få ordnet den bil.’ 

Den rigtige dækning

Lettelsen var enorm, fortæller Marion Jensen, der bor sammen med sin 13-årige søn i en lejelejlighed i Frederikssund. 

- Er du vimmer, det var en lettelse. Når man er på førtidspension og alenemor, er budgettet ret stramt. Derfor var jeg overvældet over, at det endte så positivt og virkelig glad for, at jeg havde fået tegnet den parkeringsskadedækning, siger hun. 

Det gjorde hun, efter at hun to gange fik skader på sin bil, mens den holdt parkeret. 

- Modparten var bare stukket af. Jeg tænkte: ‘Jeg kan ikke blive ved med at stå i den her situation’ og kontaktede PenSam, som var rigtig gode til at rådgive. 

Stor venlighed

Marion er sikker på, hun har valgt det rette forsikringsselskab. Ikke kun på grund af den gode rådgivning og de økonomiske vilkår. Men også fordi hun føler sig behandlet med respekt, når hun ringer. 

- Jeg har også haft brug for min hundeforsikring, og det har altid kørt problemfrit. Der er så stor venlighed. Denne gang var jeg ked af det og forvirret, men rådgiveren fik talt mig til ro. Det er behageligt at ringe, for man føler sig ikke som et nummer i køen. Jeg skal ALDRIG have et andet selskab.