Motorcykelforsikring

Uanset hvordan du vælger at sætte din motorcykelforsikring sammen, får du en rigtig god dækning

Skal du have din motorcykel med på ferie i udlandet? Læs mere her.

Beregn prisen på din motorcykelforsikring

Om motorcykelforsikring

​En motorcykelforsikring består af to grunddækninger.

 • Ansvarsforsikring
  Det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring. Den dækker skader, som du forvolder på andre i trafikken - både på andre personer eller deres ting og på dine medpassagerer på motorcyklen.  Derudover indeholder ansvarsforsikringen også en førerulykkesforsikring, som dækker motorcyklens fører.
 • Kaskoforsikring
  Kaskoen dækker skader på din motorcykel, der skyldes færdselsuheld, tyveri, brand og hærværk. Den dækker også ekstraudstyr op til 10.000 kr. Der følger også en retshjælpsforsikring og en redningsforsikring (SOS-dækning i udlandet) med. 
  Betingelser for retshjælp

PenSam Forsikring tilbyder to typer kaskoforsikring:

 • Motorcykelforsikring med trinregulering
  Så længe du kører skadefrit, falder prisen år for år, indtil du når det billigste præmietrin. Får du en skade, rykker du et trin tilbage. 
 • Motorcykelforsikring med fast præmie
  Er du over 25 år og har du kørt mere end 4 år uden skader på din motorcykel, kan du få en særdeles attraktiv motorcykelforsikring, hvor prisen ikke stiger, hvis du får en skade.

Dækninger

​Ansvar
Forsikringen dækker de skader, du kommer til at lave på andre personer eller andres ting. Skader på passagerer på din motorcykel er også dækket af ansvarsforsikringen.  Derudover indeholder ansvarsforsikringen også en førerulykkesforsikring, som dækker motorcyklens fører.

Kasko
Kaskoforsikringen dækker alle skader på din motorcykel - f.eks. ved påkørsel, brand og tyveri. Med en kaskoforsikring er du også sikret, hvis skaden sker i udlandet. Med kaskoforsikringen følger også en retshjælpsforsikring.

Tilvalg:

 • PenSam Autohjælp
  Vælger du PenSam Autohjælp er du sikret hjælp, hvis din motorcykel pludselig ikke kan starte, hvis du punkterer eller hvis uheldet på anden måde er ude. Du kan få hjælp i Danmark og i hele Europa, og du kan få din motorcykel bugseret til den adresse du ønsker, hvis skaden ikke kan udbedres på stedet. PenSam samarbejder med SOS Dansk Autohjælp, der kan kontaktes 24 timer i døgnet.  
 • Friskade
  Med en Friskade rykker du ikke et trin tilbage, hvis du har en skade og du betaler ikke selvrisiko ved skader på lygteglas og spejle, som sker som følge af tyveri, røveri, hærværk, brand m.m.

Priser og vilkår

​Prisen afhænger af din motorcykel, din alder, den dækning, du har valgt og hvor du bor. 

Fastpræmie
Med en motorcykelforsikring med fastpræmie kommer der ikke overraskelser på regningen. Præmien stiger nemlig ikke ved skader – du betaler blot selvrisikoen.

Trinreguleret
Med en motorcykelforsikring med trinregulering falder prisen år for år, hvis du kører skadefrit, indtil du når det billigste præmietrin. Får du en skade, rykker du et trin tilbage. Er du nået til det billigste præmietrin, vil en skade ikke betyde, at din præmie stiger. 

Du kan undgå præmiestigning og selvrisiko på visse skader ved at vælge Friskade dækning.
 

Hent forsikringsbetingelser  

Afgifter og gebyrer