Puljeinvestering

​Puljeinvestering er for dig, der gerne vil investere din opsparing (pension eller børneopsparing) og have mulighed for en lidt højere forrentning - uden at skulle holde øje med aktie- og obligationsmarkedet. Din investering bliver overvåget og tilpasset løbende, for at sikre dig det bedste afkast til din opsparing.​
Hvis du ønsker at oprette en puljeinvestering, skal du ringe til en rådgiver på 44 39 39 44. I gennemgår sammen dine behov og finder den rigtige sammensætning af investeringen. Din investering foretages via ni puljer med forskellige typer af værdipapirer - obligationer og aktier. Du kan vælge en enkelte pulje eller en kombination af flere.
​​

Fordele

  • ​Du behøver ikke selv at holde øje med din puljeinvestering 
  • Du får mulighed for et højere afkast end ved kontant placering
  • Du får en større spredning af risikoen på din investering (aktier og/eller obligationer)
  • Du får en professionel pleje af din opsparing
  • Udbytte/renter bliver løbende genplaceret

Priser og vilkår

​ Priser

​Hvad koster det mig at indtræde i PenSam Bank -
Lokal Puljeinvest?
Pulje administrationsgebyr​* 1,00 % af puljekontoen
​Pulje udtræden ​250 kr. pr. konto
​Pulje ændring ​250 kr. pr. konto

 * Puljeadministrationsgebyr hæves én gang årligt i januar måned for den periode kontoen har deltaget i PenSam Bank – Lokal Puljeinvest. Bogført puljeadministrationsgebyr i januar måned er beregnet på baggrund af saldoen pr. 31.12 det foregående år. Ved udtræden midt på året beregnes puljeadministrationsgebyret forholdsmæssigt for de måneder puljekontoen har deltaget i PenSam Bank – Lokal Puljeinvest. Puljeadministrationsgebyr er før værdipapirhandels- og depotomkostninger til ekstern forvalters løbende forvaltning. Ekstern forvalters handels- og depotomkostninger opkræves separat og vil fremgå af bankens årlige opgørelse.

Vilkår

Det er dig alene, der er ansvarlig for valg af den/de puljer, som du placerer din opsparing i.

Der er altid en risiko for tab ved investering i værdipapirer. Men generelt skulle det gerne være forbundet med en bedre forrentning af din opsparing, at sætte pengene i en pulje/puljer sammenlignet med en af de mere gængse former for opsparing. Ønsker du at minimere din mulighed for tab/negativ forrentning mest muligt, kan vi ikke anbefale Puljeinvestering.  

Sådan opretter du en Puljeinvestering

​Når du ønsker at oprette en Puljeinvestering i PenSam Bank, skal du kontakte din kunderådgiver.

 
Sammen med din kunderådgiver får du gennemgået dine ønsker til risiko og forventet tidsperiode, hvor du vil have din opsparing placeret i Lokal Puljeinvest. Sammen med din kunderådgiver får du en professionel vurdering og sparring.


Med baggrund i dine ønsker til risiko og tidshorisont udarbejder vi et forslag til valg pulje(r). Forslaget udarbejdes i vores ”Guide” 

Se ”Guiden” til Lokal Puljeinvest her

Når du og din kunderådgiver er blevet enige om, hvorvidt du skal investere i en eller flere puljer, med hvilken risiko (lav, mellem eller høj), år til udbetaling m.v., modtager du din specifikke profil til underskrift (Aftale om investering i Lokal Puljeinvest, inklusive dokumentet ”Retningslinier for investering og administration af puljer”).


Når vi har modtaget din underskrift, vil din konto blive tilmeldt puljeinvestering pr. den dato som du har aftalt med din kunderådgiver.

Hvis du selv vælger at udfylde risikoprofilen i ”Guiden”, skal du dog være opmærksom på, at du undervejs vil blive mødt med nogle spørgsmål, som du skal havde afklaret inden. Vi kan ikke anbefale dig at udfylde din endelige risikoprofil selv, med mindre du i forvejen har et godt kendskab til aktie- og obligationsmarkedet og du allerede har besluttet dig for, hvordan din puljeinvestering skal sammensættes. 

Fakta

​Resultater for afkast

Du kan følge afkastet i din pulje ved at gå ind på "Guiden" til Lokal Puljeinvest
 

Se guiden her

Du kan også finde resultater af dit afkast ved at gå i Netbanken under menuen ”Konti og Posteringer”.

Brug "Guiden"

​Hvad skal jeg have klar inden samtalen med min personlige kunderådgiver?
  • Du skal vide, hvilken puljeinvestering du har, dvs. aldersopsparing, selvpension, rateopsparing, kapitalpension eller børneopsparing.
  • Du skal vide, hvor meget du indtil videre har stående på din nuværende pensions- eller børneopsparing. Er du i tvivl, kan du altid kontakte din personlige kunderådgiver.
  • Det er en god idé, du har gjort dig nogle overvejelser om, hvad du realistisk forventer at havde stående på din opsparing ved udbetalingen.
  • Er du i tvivl om, hvordan du udfylder risikoprofilen, kan du læse vores ”Guide til PenSam Bank – Lokal Puljeinvest"

 Læs "Sådan bruger du ”Guiden” til PenSam Bank - Lokal Puljeinvest"  

Spørgsmål og svar

​Læs spørgsmål og svar her.